"Недопустимо"! Гонзо избухна за готвения протест на България - Унгария, призова за мерки, намеси ФИФА и УЕФА


"Недопустимо"! Гонзо избухна за готвения протест на България - Унгария, призова за мерки, намеси ФИФА и УЕФА
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2651 0

Техническият директор на БФС Георги Иванов - Гонзо, даде интервю, в което коментира някои от актуалните теми покрай централата и националния отбор по футбол. Той бе запитан и за критиките, които получават.

Бившият нападател на Левски сподели, че "сигурно, когато нямаш какво да правиш, е много самотно и досадно и затова ги избива на агресия в социалните мрежи". С това си изказване визираше Димитър Бербатов и Стилиян Петров.

Гонзо с думи срещу Бербатов и Стилиян Петров за публикациите във Facebook

"Както казах след Изпълкома, аз категорично не съм съгласен, че вината трябва да се търси в Българския футболен съюз. И също така държа да подчертая, че за последен път отговарям на атаки и манипулации на "Фейсбук"-разбирачите, които нямат никаква идея за процесите, а искат да ги ръководят. Защото аз си имам ангажименти, а те очевидно нямат.

Визирам цялата агресивна кампания, с арогантност, злоба и подстрекателство към неща, които са в разрез с морала и закона. Много е лесно да бъдеш теоретик във Фейсбук и да пръскаш помия срещу хора, които работят денонощно за футбола. Много по-трудно е да свършиш нещо. Сигурно, когато нямаш какво да правиш, е много самотно и досадно и затова ги избива на агресия в социалните мрежи. Най-лошото е, че лъсна колко са некомпетентни!" - започна той пред БТА.

Гонзо подчерта, че уважава футболните кариери на Бербатов и Стилиян Петров, но и заяви, че те са се отказали от националния отбор заради критиките. Към това допълни, че точно те са сменили доста треньори, докато са били играчи.

"Защото явно изобщо не знаят какво се прави в БФС! Господин Петров е добре да се запознае с материята, защото явно не е наясно какво се случва с проектонационали, с деца, регионални селекции при продрастващите, методиката, по която работим, с цялата онлайн база данни, която сме изградили в помощ на клубовете, на играчите и на националните отбори. Защото онлайн не значи само коментарчета във Фейсбук, а електронно първенство и картотекиране за облекчаване на клубовете, дигитална администрация. Ние си вършим работата отговорно и съвестно, а те само злобеят – и за жалост медиите ги препечатват.

Вижте - уважавам футболните кариери и на Бербатов и на Стилиян, затова няма да падна на тяхното ниво и да ги обиждам лично. Нищо, че и двамата се отказаха от националния заради критики, а сега точно те критикуват в социалните мрежи. Да не припомням и колко треньора точно те смениха, докато бяха футболисти. Само ще кажа, че явно не разбират нещата – и това не е начинът да се опитват да постигат личните си цели! Ето това е горчивата истина".

За финал бе попитан да коментира готвения масов протест по време на следващия мач от европейските квалификации за България. Той ще бъде срещу Унгария и ще се състои на Националния стадион "Васил Левски" на 16 ноември.

"Недопустимо е да има протест по време на мач на националния отбор! Призовавам институциите да вземат отношение и мерки, защото става дума за международен мач, който трябва да се проведе по правилата на ФИФА и УЕФА. Всички провокации трябва да бъдат наказвани на момента, строго и ефективно! Нали има и органи, които следят поведението в интернет – как така оставят клетви и лъжи безнаказано? Един качва колажи с надгробни камъни на БФС, другите пускат жалби в съда срещу мен, защото, видите ли, съм бил расист! Що за наглост! Аз казвам, че искам българчета с българско самосъзнание да играят за България, те веднага ме докладват за расизъм! Това достатъчно говори за морала им. И точно те да се провъзгласяват за лидери и за експерти е смешно, жалко и недостойно" - завърши Гонзо.

В последната си атака спрямо БФС Стенли определи централата като "туристическа агенция".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички