Напрежение, червен картон и отличен Бербатов: Какво се случи последният път, когато победихме Унгария? (ВИДЕО)


Напрежение, червен картон и отличен Бербатов: Какво се случи последният път, когато победихме Унгария? (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

3441 0

Българският национален отбор по футбол излиза днес (16 ноември) срещу Унгария в мач от квалификациите за Евро 2024 срещу Унгария на националния стадион "Васил Левски" в София. В настоящия материал ще Ви напомним за последния път, в който излязохме срещу "маджарите" и грабнахме победата.

Връщаме се в далечната 2005 година

България бе в една група с Унгария и посрещна "маджарите" в мач от квалификациите за Мондиал 2006 в Германия. За разлика от сега, надеждите на "лъвовете" за класиране на голям форум бяха по-големи, а отборът бе воден от добре познати имена като Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров и селекционерът Христо Стоичков.

Последната победа над Унгария

Тя дойде с 2:0 насред "Васил Левски" пред малко над 4000 фена на стадиона. Резултатът бе открит в 30-ата минута, когато Димитър Бербатов се възползва от грешка в унгарската отбрана и я наказа с гол за 1:0. Точка на спора пък сложи крилото Здравко Лазаров, вкарвайки за 2:0 10 минути след почивката. Срещата бе доста изнервяща, тъй като се стигна до доста схватки, а дори централният нападател на противника тогава - Сандор Торгеле, бе изгонен след втори жълт картон в самия край на мача

Цялостно това бе втората победа на България над Унгария в историческото съперничество, което се състои от 10 срещи. 4 от тях са спечелени от "маджарите", като още 2 са завършвали с равен резултат. Националният ни отбор ще бъде поведен от Илиан Илиев за пръв път днес, но специалистът не се справя добре в своите дебютни мачове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички