От Унгарския футболен съюз: Не сме били третирани така, както от БФС, от десетилетие


От Унгарския футболен съюз: Не сме били третирани така, както от БФС, от десетилетие
Снимка: Lap.bg

1788 0

Говорителят на Унгарския футболен съюз - Йено Шипош, разкритикува БФС заради цирка около домакинството на България на "маджарите" в европейска квалификация. Той заяви, че управата на футболния ни съюз е поставила в трудно положение и тях, и УЕФА.

Както е известно, двубоят беше преместен от София в Пловдив заради страх от протести на трибуните. След като "Колежа" не успя да приеме мача, се заговори той да се проведе в Кърджали, но в крайна сметка се върна на "Васил Левски". До вторник сутринта, 2 дни преди събитието, унгарците не знаеха къде ще се играе мачът и дали изобщо ще има такъв.

"След събитията от последните дни бяхме подготвени за всичко, независимо дали ще има мач, или не. Действията на българската асоциация през изминалите дни бяха крайно неспортсменски, безпрецедентни в международния футбол, не се приема подобно поведение. Нали УЕФА първо премести мача на друго място и след това го върна в София, не е обичайно в международния футбол да се решават места и часове в последния момент", заяви Шипош пред m4sport.hu.

"Ние имаме своето мнение, не сме имали такова отношение като това, което показа българската асоциация, през последното десетилетие. Трябва да кажа, че и УЕФА, и Унгарският съюз бяха поставени под принуда: първите трябва да приемат правилата според аспектите на безопасността. Българската асоциация премести мача по съображения за сигурност и УЕФА трябваше да приеме това, не можеше да направи нищо друго", продължи той.

"Те ни създадоха огромен проблем с цялото това нещо, например по отношение на организацията. Това изискваше огромна логистична работа за Унгарския съюз, но и пълната несигурност, която съществуваше през изминалия период. Процедурата на българската асоциация създаде много неприятности за УЕФА от една страна и за нас, от друга страна.

И ние, и УЕФА бяхме да има мач, затова се съгласихме, защото ако не го направехме, според правилата щяхме да загубим точки и щяхме да понесем други сериозни санкции. Така че, когато се взе решението, вариантът беше националният отбор да пътува за София в сряда и да играе мача в четвъртък", завърши говорителят на УФС. Междувременно, стана ясно, че и унгарски фенове ще подкепят протеста срещу БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички