Националният ни отбор по футбол до 21 години бе сломен от швейцарските си връстници


Националният ни отбор по футбол до 21 години бе сломен от швейцарските си връстници
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

2396 0

Националният отбор на България до 21 години претърпя поражение като гост с 0:1 от своите връстници от Швейцария в мач от груповата фаза на европейските квалификации. Домакините доминираха през по-голямата част от мача, създавайки положение след положение, и може да се каже, че заслужено грабнаха трите точки.

Нашите момчета не успяха да покажат на какво са способни. Техните опоненти стояха добре на терена както във фаза защита, така и в предни позиции. Автор на единственото попадение в срещата бе Фабиан Рейдер в 56-ата минута.

Това бе шести пореден мач без успех за лъвчетата. В предните пет те записаха 3 равенства и 2 загуби. 

Развой на срещата

Швейцария започна по-добре двубоя. Домакините имаха няколко шанса да отбележат, но така и не стигнаха до гол. Дамян Христов се намеси добре, отрязявайки удар на Амдоуни в 18-ата минута, а малко по-късно Имери стреля неточно. Последваха още няколко положения, които обаче не застрашиха българската врата. Нашите момчета записаха първи удар в 25-ата минута, но шутът на Патрик-Габриел Галчев бе неточен. Домакините продължиха с натиска си, но добри намеси на Христов предотвратиха попадение, а гредата също помогна на "лъвчетата" в 37'.

Втората част също започна по-сполучливо за домакините. В 47-ата минута Христов за пореден път трябваше да се намесва след удар на Фабиан Рейдер, но в 56' българският вратар капитулира пред швейцарския полузащитник, който откри резултата. След час игра Марин Петков отправи хубав удар към швейцарската врата, но вратарят Амир Саипи се намеси добре и отрази. В 67' Валентин Антов също получи добра възможност, но не успя да се възползва и да изравни резултата. Малко по-късно Дамян Христов отново трябваше да се намесва, спасявайки удар на Феликс Мамбимби

Какво предстои за двата състава?

Момчетата на Александър Димитров нямат шансове за класиране напред. Българите заемат четвърто място в своята групаи са с актив от 9 точки. Следващият мач на "лъвчетата" е срещу Гибралтар на 11 юни, където нашите ще излязат за честта си. 

Отборът на Швейцария пък ще продължи да се бори за първото място в групата и ще търси победа на 8 юни срещу Молдова. В момента "червените" заемат първата позиция с 22 пункта, но са с мач по-малко от втория Нидерландия, който изостава с 2 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички