Националният ни отбор по футбол до 21 години бе сломен от швейцарските си връстници


Националният ни отбор по футбол до 21 години бе сломен от швейцарските си връстници
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

2334 0

Националният отбор на България до 21 години претърпя поражение като гост с 0:1 от своите връстници от Швейцария в мач от груповата фаза на европейските квалификации. Домакините доминираха през по-голямата част от мача, създавайки положение след положение, и може да се каже, че заслужено грабнаха трите точки.

Нашите момчета не успяха да покажат на какво са способни. Техните опоненти стояха добре на терена както във фаза защита, така и в предни позиции. Автор на единственото попадение в срещата бе Фабиан Рейдер в 56-ата минута.

Това бе шести пореден мач без успех за лъвчетата. В предните пет те записаха 3 равенства и 2 загуби. 

Развой на срещата

Швейцария започна по-добре двубоя. Домакините имаха няколко шанса да отбележат, но така и не стигнаха до гол. Дамян Христов се намеси добре, отрязявайки удар на Амдоуни в 18-ата минута, а малко по-късно Имери стреля неточно. Последваха още няколко положения, които обаче не застрашиха българската врата. Нашите момчета записаха първи удар в 25-ата минута, но шутът на Патрик-Габриел Галчев бе неточен. Домакините продължиха с натиска си, но добри намеси на Христов предотвратиха попадение, а гредата също помогна на "лъвчетата" в 37'.

Втората част също започна по-сполучливо за домакините. В 47-ата минута Христов за пореден път трябваше да се намесва след удар на Фабиан Рейдер, но в 56' българският вратар капитулира пред швейцарския полузащитник, който откри резултата. След час игра Марин Петков отправи хубав удар към швейцарската врата, но вратарят Амир Саипи се намеси добре и отрази. В 67' Валентин Антов също получи добра възможност, но не успя да се възползва и да изравни резултата. Малко по-късно Дамян Христов отново трябваше да се намесва, спасявайки удар на Феликс Мамбимби

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Какво предстои за двата състава?

Момчетата на Александър Димитров нямат шансове за класиране напред. Българите заемат четвърто място в своята групаи са с актив от 9 точки. Следващият мач на "лъвчетата" е срещу Гибралтар на 11 юни, където нашите ще излязат за честта си. 

Отборът на Швейцария пък ще продължи да се бори за първото място в групата и ще търси победа на 8 юни срещу Молдова. В момента "червените" заемат първата позиция с 22 пункта, но са с мач по-малко от втория Нидерландия, който изостава с 2 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички