Младен Кръстаич "вероятно" води България за последен път срещу Албания, българин го наследява


Младен Кръстаич "вероятно" води България за последен път срещу Албания, българин го наследява
Снимка: БГНЕС

1463 0

Бъдещето на националния селекционер Младен Кръстаич е сериозно обсъждано в последните месеци, а след загубата от Литва в София коментарите се увеличиха. Сръбският специалист така и не даде положителен отговор, че ще подаде оставка, а и изведе тима на тренировка преди контролата с Албания.

Последен мач за Кръстаич

Според "БТА" именно този двубой вероятно ще бъде последният за Кръстаич начело на "лъвовете". Тази информация е потвърдена от член на изпълнителния комитет на БФС. След контролата във вторник срещу албанците се очаква да име събиране на Изпълкома, като ще бъде обсъдена ситуацията и мястото на Кръстаич.Все още не е ясна датата за Изпълкома, но тя ще бъде определена от Борислав Михайлов.

"Никой не се е месил в работата на Младен Кърстаич и той е има пълна свобода както в избора на групата за всеки от мачовете, така и в определянето на стартовите 11. Със сигурност имаше доста добри моменти, отборът направи хубави мачове. Резултатите обаче са крайно незадоволителни. Затова и управата ще се събере и ще обсъди ситуацията генерално", сподели човекът от БФС.

Вече има няколко варианта

На разговорите ще присъства и техническият директор на централата и отговорник за националните отбори Георги Иванов. Но шансовете на треньора да продължи към ноемврийските два мача с Унгария в София и със Сърбия в Лесковац реално са почти илюзорни, допълва "БТА".

Започнали и разговори за наследника му, като със сигурност българин ще води отбора в Лигата на Нациите през 2024-а година. За момента са обсъждани варианти са треньорите на първите два отбора в Първа лига – Александър Томаш на Локомотив (Пловдив) и Илиан Илиев на Черно море (Варна). Също така и на селекционера на младежкия отбор Александър Димитров. Опция за национален селекционер е и Станимир Стоилов, който по-рано тази есен се раздели с Левски, но има предложение от кипърски клуб. Илия Груев също е сред коментираните имена. Имаше и информация, че Георги Иванов-Гонзо да се превърне във временен наставник за следващия мач на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички