Кръстаич: Младите не понесоха напрежението, хората виждат, че се движим в правилната посока


Кръстаич: Младите не понесоха напрежението, хората виждат, че се движим в правилната посока
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3130 0

Селекционерът на националния отбор по футбол на България - Младен Кръстаич, даде пресконференция след резила в европейското квалификация, загубена от Литва в София с 0:2. 

В обобщение сръбският специалист е уверен, че възпитаниците му се движат в правилната посока и това било видимо от хората. При провала този път селекцията "прегоряла", макар че отношението било добро.

Кръстаич съжали пред медиите, че на Балканите феновете се интересуват само от резултатите, но вярва, че футболистите имат голямо бъдеще. 

Обяснението на Кръстаич

"Със сигурност когато не спечелиш мач, всички са тъжни. Така и аз. Вие може би сте имали други очаквания за този млад отбор, който от една година се изгражда.

Отборът имаше голямо желание, отношението беше добро, но прегоряхме. Причините вероятно са голямото желание и напрежението, което се усети. През първото полувреме трябваше да играем по-бързо, да стоим по-близо в дефанзивен план. Имахме ситуации, а и получихме твърде евтин гол.

Малко хора очакваха, че ще вкараме толкова млади момчета в националния отбор. Вярвайте ми - всичко без резултатите се получава добре. Но знам, че резултатите са най-важни. Може би младите момчета не могат да понесат напрежението.

Нека не забравяме първия мач с Черна гора, този със Сърбия, гостуванията на Черна гора и Литва. Имаше ситуации, които не бяха в наша полза. Можеше да имаме 6-7 точки и да си говорим други неща. Нормално е хората и феновете да гледат колко точки имаме.

Хората, които се занимават професионално с футбол, виждат, че се движим в правилната посока.

Когато няма резултати, винаги треньорът е виновен. Надявам се през тази година и четири месеца да видят какво сме направили, но на Балканите се гледат само резултатите.

Те ще са бреме за младите момчета, които съм сигурен, че ще играят заедно през следващите 10 години.

Отнасям се професионално, заставам с чиста съвест и знам какво работя. Хората над мен трябва да вземат решение. 

Имам подкрепа от футболния съюз. Най-много комуникирам с Георги Иванов и чувствам подкрепа от него. Уважавам всички колеги, това се отнася и за Александър Димитров.

Моята работа е да тренирам отбора, футболният съюз трябва да вземе решение. Да прецени дали има подобрение", обясни Кръстаич на пресконференцията. 

Вижте кой от БФС е готов да замести Младен Кръстаич начело!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички