Младен Кръстаич преди гостуването на Черна гора: За нас всеки мач е на живот и смърт


Младен Кръстаич преди гостуването на Черна гора: За нас всеки мач е на живот и смърт
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2650 0

Селекционерът на националния отбор на България по футбол - Младен Кръстаич, даде официална пресконференция преди сблъсъка на "лъвовете" с Черна гора в Подгорица от квалификациите за Евро 2024. Сръбският специалист бе категоричен, че за родната селекция всеки мач е "на живот и смърт". Той също така наблегна на факта, че преди да дойде у нас не се е залагало на младите футболисти.

Коментарът на Кръстаич

Загубата от Иран

"Със сигурност не сме доволни от първото полувреме срещу Иран. Без значение е, ние нямаме лукса да делим мачовете на приятелски и такива за точки. Има промяна по отношение на нашите фенове - бяха по-малко преди да дойда и повече като дойдох. Нормално е да има турбуленция. Това е нормално с играчи като младите - понякога играем добре с тези момчета, понякога зле. Очаквам да играем по-добре утре", заяви Кръстаич.

Първият двубой с Черна гора

"Първият мач бе 50/50 - както ние можехме да спечелим, така и те. Допуснахме гол с наша грешка. Очакванията са за тежък мач. Те направиха 2:2 с Литва и вероятно ще има напрежение у тях. Уважавам опонента, но вярвам в способностите на нашите футболисти и съм сигурен, че ще вземем добър резултат".

"На наш терен е нормално да играем по-офанзивно. Сега Черна гора би трябвало да играе така като домакин. Всеки отбор има своя стил на игра. Всеки отбор има свой план и със сигурност ще покаже това на терена".

Има ли напрежение заради последните резултати?

"Ние балканците всички сме под напрежение. Тук се гледат резултатите. При нас бързо се забрави играта срещу Литва, бързо се забрави и че изпуснахме победата срещу Сърбия. За нас всеки мач е на живот и смърт. В спорта е нормално да има напрежение, но не е добре да отиваме към крайности. Преживял съм всичко това като футболист и го правя като селекционер на България".

"Когато изтеглихме групата казах, че Сърбия има най-добрия отбор. Унгария има най-организирания. Черна гора има опита с играчи като Савич и Йоветич. Ние се опитваме да създадем отбор с млади момчета. Преди аз да дойда се залагаше на футболисти на възраст от 30 до 35 години, а аз промених това. Ще има доста интересни мачове до края. Надявам се България да изплува по-нагоре в класирането".

Ивайло Чочев и Илия Груев

"Всички в България познават Чочев и знаят кой е той. До мен обаче стои младо момче (бел. ред. Илия Груев), което за пръв път се включи в националния отбор, като дойдох. Той играеше за Вердер Бремен, а сега е в Лийдс. Понякога включваме и по-опитни играчи, които могат да допринесат".

"Винаги се играе толкова, колкото позволи противника. Искам да подобря агресията и концентрацията. Ако излезем по начина, по който излязохме срещу Иран - няма смисъл да играем. Просто е. Когато говорим конкретно за играта - вие имате свой план и играете толкова, колкото позволи противникът", завърши сръбският специалист.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Илия Груев обеща, че България ще покаже друго лице срещу Черна гора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички