Младежкият национален отбор на България привлича турчин в редиците си


Младежкият национален отбор на България привлича турчин в редиците си
Снимка: Оф. сайт на БФС

2280 0

България е напът да си осигури правата на турчин, който да се състезава за младежкия национален отбор по футбол, ръководен от Александър Димитров. Става въпрос за дефанзивния полузащитник Йозгюр Баран Аксака, който е роден на 29-и октомври 2003-а година в Такардаг – град в Източна Тракия, известен в българската история с името Родосто.

Новината първо бе анонсирана от вестник "Сабах", а на по-късен етап бе развита допълнително от ensonhaber.com, като информацията подчертава положителен развой за България, която вероятно съвсем скоро ще си осигури правата на футболиста на елитния Галатасарай.
Според изданието, той вече е приел оферта за отбора на България до 21 години. Дефанзивният халф обаче до този момент не е достигал до младежкия тим на Турция и местните медии започнаха да спекулират дали той ще получи повиквателна преди евентуално да облече екипа на "лъвовете".

Младокът записва добър сезон за представителния тим на Галатасарай, след като вече има два мача в турнира за Купата на Турция, а наскоро записа едно полувреме срещу Виляреал в приятелския двубой.

Той познава чудесно отбора, тъй като е в школата на "лъвовете"от 8-годишна възраст, изигра 17 официални мача този сезон, включително 7 в U19 Суперлигата, 4 в младежката Шампионска лига, 4 в лигата на резервите и 2 за Купата на Турция.

"Играчът привлече вниманието на треньора на Галатасарай Окан Бурук в подготвителните срещи с асистенции и пасове при разигравания и комбинации", пишат медиите в южната ни съседка.

Вижте кой младежки национал подсили израелски гранд!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички