Младежите на България отсрамиха страната ни с разгром на международната сцена (ВИДЕО)


Младежите на България отсрамиха страната ни с разгром на международната сцена (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

4787 0

Младежкият национален отбор на България на България разгроми Естония в квалификация за Евро 2025 с 6:0 на стадион “Александър Шаламанов” във вторник вечер. Така “лъвовете” остават непобедени в съперничеството с прибалтийската страна, която няма успех срещу България.

Днес в големия герой за победителите се превърна Георги Николов с хеттрика си от попадения, реализирани с глава. Той даде начало на голеадата в 50-ата минута, но точен още в 60-ата и 86-ата. Междувременно естонците имаха нещастието да си вкарат автогол след натиск на асистента Шопов, а с красиви попадения Митков и Райчев оформиха крайния резултат. 

Подобна голова разлика "лъвовете" не бяха оформяли от есента на 2021 г., когато надделяха като домакини над Гибралтар с 5:0. Сега възпитаниците на Димитров сложиха края на серията от три двубоя без успех в последния си официален за годината. Очертава се да зимуват на трето място в групата с точка повече пред четвъртия Косово. 

Първо полувреме

Секунди след изминаването на пет минути игра Станислав Шопов изведе Марин Петков на стрелкова позиция и "лъвовете" бяха близо до първото попадение. Резервата в Левски обаче не успя да нацели вратата на Кивила и се стигна само до аут. 

След половин час игра капитанът на домакините Християн Петров засече с глава центриране от корнер, но опитът му профуча над напречната греда. България имаше превес към 35' по всички ключови периметри на играта, но така и не успя да отправи дори един точен удар. 

Междувременно Естония контролираше кълбото през 46% от времето и не успя да нацели вратата на Христов при единственото си голово положение.  

До почивката Шопов успя да отправи първия точен удар, а след това при нова добра възможност халфът на ЦСКА прати кълбото на сантиметри от левия страничен стълб. 

Второ полувреме

ГОЛ! Домакините продължиха да натискат съперника и трудът им се материализира след 50 минути игра. Тогава дойде центрирането на Шопов отляво, а нападателят на Хебър отклони кълбото с глава към мрежата на Кивила. Стрелецът вкара на съперника и в миналата среща между двата тима! 1:1!

ГОЛ! След час игра отново нападателят на Хебър реализира за младежкия национален двубой, а попадението бе идентично с първото. Този път Николов засече центриране на Петков отдясно и не остави шансове на Кивила при играта си с глава. 2:0!

ГОЛ след ГОЛ! България вдигна оборотите след второто попадение на Николов и удвои преднината от 2:0 до 4:0 в рамките на 120 секунди. Първо гостите имаха нещастието да си вкарат автогол след опит на Шопов, а не след дълго полузащитникът подаде към Митков пред наказателното поле на Естония. 

Връхлитащият футболист на Левски с първото си докосване обстреля горния десен ъгъл на Кивила за 4:0 към 66-ата минута.

ГОЛ след ГОЛ! Възпитаниците на Александър Димитров продължиха да наказват съперника в кратък период от време - в рамките на 180 секунди около 85-ата минута: Първо Георги Николов оформи хеттрика си от попадения с глава в срещата, а Райчев с чудеснен гол оформи 6:0 в 88'. 

Стартови състави

България: Христов, Стойчев, Йеленкович, Петров, Атанасов, Митков, Шопов, Ценов, Петков, Николов, Илиев;

Естония: Кивила, Сочугов, Вееринг, Вехер, Хусар, Теевали, Палумец, Кураксин, Михайлов, Силама, Шаповалов;

Преди мача

Битката на стадион "Александър Шаламанов" ще се проведе при сериозни мерки за сигурност заради съмненията в СДВР, че може да се повторят баталните сцени от масовия протест срещу БФС на 16-и ноември. 

През последния месец България направи две ремита с Косово - 1:1 и 2:2, а преди това загуби драматично и домакинството си на Германия с 3:2. Естония пък е в още по-сложна ситуация, тъй като няма успех от една година. За последно мачка Литва през ноември 2022 г. с 5:1. 

Историята между младежките селекции на България и Естония обаче е богата - в 7 официални срещи България има три победи и нито една загуба. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички