Малшанс! България изпусна да бие звездите на Нидерландия, куп пропуски и блестящ вратар спасиха гостите


Малшанс! България изпусна да бие звездите на Нидерландия, куп пропуски и блестящ вратар спасиха гостите
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1552 0

Младежкият национален отбор на България изпусна да победи звездния състав на връстниците си от Нидерландия. Двубоят от квалификациите за Евро 2023, проведен на стадион „Славия“, завърши 0:0.

Така възпитаниците на Александър Димитров вече са трети с актив от 8 точки. Нидерландия е на втората позиция с 14 пункта и мач по-малко. В следващия кръг нашите гостуват на Уелс на 29 март.

И двата тима пропиляха куп голови положения, но в заключителните минути възпитаниците на Александър Димитров профукаха множество чисти ситуации, които лишиха младите лъвчета от победата.

Вратарят Дамян Христов буквално отчая звездите на нидерландците с няколко изключителни спасявания. Пет минути преди края капитанът на България Валентин Антон напусна контузен.

В заключителните акорди на срещата пред вратата на гостите буквално вреше и кипеше. Минута преди края нашите поискаха дузпа за нарушение на Ван дер Берг срещу Димитър Тонев, но съдията скандално подмина ситуацията.

В добавеното време страхотни възможности пропиляха Димитър Тонев и Филип Кръстев. И при двата случая стражът на гостите Шерпен заключи вратата си, като при втората ситуация халфът на Левски излезе сам срещу него, но не успя да се превърне в герой.

СЪСТАВИ:

България (U21): Христов Галчев, Чернев, Петров, Попов,Кръстев, Антов(К),Груев, Джаспър, Мартин Петков,  Марин Петков

Нидерландия (U21): Шерпен, Ван Евийк, Ван дер Берг, Касанвиро, Бакер, Рейс,  Гравенберх, Тимбер, Екеленкамп, Зиргзее (К), Редан

А ето как се представиха юношите на България в контрола срещу Черна гора.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички