Легендарният Пикси със специални и топли думи за всички българи след мача със Сърбия


Легендарният Пикси със специални и топли думи за всички българи след мача със Сърбия
Снимка: Getty Images

9342 0

Селекционерът на сръбския национален отбор по футбол Драган Стойкович бе щастлив след равенството 2:2 срещу България. Пикси класира неговите момчета на континенталната надпревара за първи път от 24 години насам и ще гледаме западната ни съседка в Германия догодина.

"Казах ви вчера, че ще е труден мач, може би не сте ми повярвали. Беше наистина труден мач, не беше лесно да играем срещу България. Видяхме две различни полувремена. През първата част диктувахме темпото, вкарахме гол. Но през второто полувреме България се събуди.

След неразбирателство между нашия вратар и Костич се стигна до гол в нашата врата, това беше продукт на наша грешка. За мен е важно, че моите футболисти успяха да покажат силна психика и да вярват, че могат да вкарат. Това е победа за нас, защото се класираме. Двубоят бе хубав за гледане - много движение, шансове за гол. Накрая стигнахме до нашата цел. Това е подарък за всички сърби - след 24 години отново ще играем на европейско" - започна той в коментара си след срещата.

Драган Стойкович и думите му към България и българите

Впоследствие Стойкович се изказа доста ласкаво за националния отбор на България. Той се обърна и към българите, като сподели, че трябва да продължим да вярваме. В самия край на интервюто пък заяви, че се надява да се представяме още по-добре занапред.

"България игра добре след почивката. България е много добър отбор, казах ви вчера. В тези квалификации нямахте късмет, допуснахте голове в последната секунда. Точките не отразяват това, което се случи. Заслужавате повече. Трябва да продължавате да вярвате.

За нас е време да празнуваме, като треньор съм много радостен от моите момчета - как успяха да менажират всички неща. Имаше доста проблеми в този период от време. Накрая резултатът е най-важното. Поздравления за това, че се борихте и че направихте толкова добър мач. Надявам се да се представяте още по-добре" - каза още той пред БНТ.

Неговият колега Илиан Илиев бе доволен от България, но посочи само 1 нещо, което не му е харесало и срещу Унгария, и срещу Сърбия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички