Благодарим ти, Илиане


Благодарим ти, Илиане
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5863 0

Протестите срещу БФС са топ темата в българския футбол, но след впечатляващото представяне на България срещу Унгария и най-вече Сърбия трябва да се поклоним и да благодарим на Илиан Илиев за това, което успя да стори само за една седмица с националния отбор по футбол.

Надеждата, която Илиан Илиев донесе на цяла България

И не, не става въпрос само за добрите резултати, тактически страхотната игра и положителните емоции, които воденият от него отбор ни донесе.

Илиан Илиев пое разбит отбор, на който му предстоеше да играе с два европейски тима, които са в пъти по-добро състояние от това, демонстрирано от "лъвовете" през последните години.

Илиан Илиев седна на "горещия стол" в момент, в който фенското недоволство към 18-годишните абсурди на Борислав Михайлов и компания достигна своя пик. И във време, в което на никого не му е до футбол, а всички чакат промени, които жадуваме от дълги години.

Първите седмици на треньора на Черно море преминаха в скандали и разигравания къде ще играят бъде дебютният му мач с момчета срещу Унгария. Абсурдът стигна дотам, че в рамките на 24 часа срещата щеше да се играе в Пловдив, Кърджали, а накрая и да се стигне до пълно завъртане и София да бъде обявена окончателно за домакин. Отново. И в четвъртък напрежението ескалира до своя връх - масов протест, кръв, бой, безредици и пълен ужас в столицата на България.

Илиан Илиев беше обречен на провал - нищо не беше в негова полза, но той се справи с "отличен 6" в създалата се ужасяваща ситуация. Той успя да подготви психически своите възпитаници. Изгради прекрасна схема на игра, пригодена за това, с което разполага. Успя да се справи с контузии и наказания, изграждайки защита, неутрализирала играчи като Митрович, Тадич, Собослай, Влахович и други топ звезди.

България не спря серията си от мачове без победа, но не загуби от най-добрите отбори в квалификационната ни група. И в седмица, претрупана със скандали и ужаси, Илиан Илиев ни накара да вярваме. Че има светлина в тунела. Че футболът не е мъртъв. Че за 18 години не всичко е погубено.

Благодарим ти, Илиане. И нека скоро се радваш на първата от многото победи, начело на националния отбор по футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички