"Срам и позор, нека си говорим честно...": Капитанът Десподов разпиля треньори и играчи на България


"Срам и позор, нека си говорим честно...": Капитанът Десподов разпиля треньори и играчи на България
Снимка: Lap.bg

18603 0

Капитанът на националния отбор по футбол на България - Кирил Десподов, очаквано бе много разочарован след поражението с 0:2 от Литва в евроквалификациите. Загубата на Националния стадион "Васил Левски" можеше да бъде дори още по-категорична, но два гола на гостите бяха отменени заради засади.

Той открито призна, че и треньорите, и играчите са виновни, както и че футболистите трябва да поемат отговорност. Футболистът на гръцкия ПАОК определи случилото се като "срам и позор", като призова да сме реалисти и да си говорим често.

"От наши грешки (бел. ред. оттам се объркаха нещата за България). Това е. Тук вече не можем да говорим за съдба, за малшанс, можем да говорим само за грешки. Изпускаме две-три ситуации, не отбелязваме гол, получаваме червен картон и мачът приключва.

Както и треньорите, така и ние сме виновни. Не можем само треньорите да виним, и футболистите трябва да поемем отговорност. За мен поведението ни бе срам и позор, трябва да сме реалисти и да си говорим честно. Дори да се извиня на публиката, която ни подкрепи, това е най-малкото" - започна той.

Впоследствие Кирил Десподов призна, че не няма идея как отборът ще се възстанови психически за следващото изпитание, което е приятелски двубой срещу намиращия се в подем отбор на Албания.

"Досега си говорехме в съблекалнята, дори няма какво да кажат момчетата, всеки е навел главата. Много лошо се разви мачът. Това е, че не знам как ще се възстановим психически за следващия мач. Не знам как се излиза, ще тръгна да отговарям с клишета, не искам да отговарям с клишета. Много съм афектиран, не знам как да отговоря, без да кажа глупост" - завърши Десподов пред БНТ. А Младен Кръстаич отговори дали ще си подаде оставката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички