Красимир Балъков отговори на английските критици и етикетите, че е расист


Красимир Балъков отговори на английските критици и етикетите, че е расист

4266 0

Селекционерът на България Красимир Балъков стана обект на тежки обиди от страна на хиляди англичани, след като беше заклеймен като "расист". Повод за това е фактът, че самият той призна, че не е чул расистките обиди, които са били насочени към Тайрън Мингс и други играчи на английския национален отбор. Тези негови думи обаче бяха сериозно преувеличени от представители на не една или две английски медии, а изказванията му са извадени от контекст. По този повод той избра собствения си профил във Facebook, за да защити името си. Ето и какво написа: 

"Дами и Господа,

"Категорично осъждам и отхвърлям расизма като норма на поведение, която противоречи на съвременните човешки отношения. Това е предразсъдък, идващ от миналото, който трябва да бъде изкоренен завинаги.

Лично аз съм работил като треньор в редица български отбори с много тъмнокожи играчи. Никога не съм правил разлика между футболистите спрямо цвета на кожата. Напротив - винаги с желание и загриженост съм се включвал в редица инициативи в подкрепа на бедстващи и хора в нужда, подпомагал съм организации, които работят във връзка с каузи, свързани с равенството и помощта за хора в неравностойно положение.

Думите ми преди мача с Англия, че расизъм в България няма, бяха насочени към вътрешното ни първенство. Единични случаи може би, но като цяло в глобален мащаб, категорично такъв проблем не е съществувал. Огромното мнозинство от публиката не участва в това. Така бе и на мача с Англия.

Искам да кажа нещо много ясно: при положение, че е имало обиди на такава основа, аз като селекционер на националния отбор поднасям своите извинения на английските футболисти и всички, които се чувстват засегнати.

В същото време се обръщам към хората, които използват обидни квалификации спрямо мен в личната ми фейсбук страница, че това е некоректно, а думите ми са извадени от контекст и ако това не спре, ще предприема правни действия в своя защита.

Красимир Балъков"

В същото време обаче селекционерът на България даде много любопитен коментар за това дали той и Борислав Михайлов са виновни за състоянието на българския футбол (какво каза - четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Амос Юга - футболистът-пощальон, на чиято мечта попречи Юмтити от Барселона

ЦСКА отново привлече интересни играчи, като на фокуса ни е френският халф Амос Юга. Кариерата му е изпълнена...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама