Английски фенове добавиха "глух" в страницата на Балъков в Уикипедия


Английски фенове добавиха "глух" в страницата на Балъков в Уикипедия
Снимка: БГНЕС

3256 0

Българският национален селекционер Красимир Балъков беше подложен на унищожителна критика от английски фенове и радетели срещу расизма. Причината - изказването му след края на мача България - Англия, че не е чул расистки подмятания от родните трибуни при унизителната загуба с 0:6.

В Туитър масово се споделят публикации с неговото изказване, но най-нестандартната реакция на думите му направи неизвестен фен, който си позволи да редактира страницата на големия български футболист в Уикипедия. Той е добавил към началните изречения в страницата двете думи "трудно чуващ".

Проверка на SportLive.bg показа, че на страницата на Балъков тази подигравателна редакция не фигурира. Възможно е тя да е премахната след сигнали, както и публикацията да е някакъв фотошоп, но е факт, че английските фенове стигат далеч в атаките си срещу отбора, селекционера и феновете ни. Причината е ясна - расистките обиди на няколко десетки български фенове към английските играчи по време на мача. Вижте изказването на Балъков в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички