Балъков: Боби Михайлов не е проблемът, не съм виновен за резултата срещу Англия

Селекционерът на България Красимир Балъков не смята, че проблемите в българския футбол се коренят в 14-годишното управление на Борислав Михайлов, а той лично не смята, че е виновен за тежкото поражение от Англия с 0:6 на стадион "Васил Левски". 

Легендарният плеймейкър, който все още няма победа начело на националния отбор по футбол, е категоричен, че би подал оставката си, ако той е виновен, веднага ще напусна тима, но пренасочи вината за ужасната ситуация в българския футбол към клубовете. 

Ексклузивно: Английски фенове към българите: Знаете какви сте, расистки к*пелета

Темата расизъм, която три седмици се тиражира в Англия и озлоби до голяма степен българските фенове, ескалира максимално по време на срещата Бълг...

"Оставка? Ако съм аз проблемът и ако хората искат да си отида, ще съм първият, който ще си подаде оставката. Аз съм разумен човек, проблемът е друг. Проблемът не е Борислав Михайлов и Българския футболен съюз, трябва да имаме търпение. Зависим от клубовете", каза Балъков в интервю пред "БНТ". 

"След 4-5 години трябва да имаме качествени футболисти. Аз съм врял и кипял във футбола. Най-спокоен съм, когато е най-тежко и най-напечено. Всичко друго няма смисъл. Ако остана селекционер, ще си върша работата, както досега. Следвам си плана. Защо казвам "ако остана" ли? Защото вие ме питате за викове "оставка" от публиката. Ако те са насочени към мен, не смятам, че аз съм причината да изиграем такъв мач с Англия", категоричен бе Балъков, който преди мача сподели, че расизмът в България е по-малко в сравнение с тази тенденция на Острова, а Рахим Стърлинг му отговори красноречиво (четете подробности тук)

Още по темата

Please select answer!