Китайски клуб изкушава треньора на България Ясен Петров със седемцифрена заплата


Китайски клуб изкушава треньора на България Ясен Петров със седемцифрена заплата
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2384 0

Преди време старши треньорът на България Ясен Петров направи голямо име в Китай, след като на два пъти бе наставник на Шъдзяджуан, а по веднъж води и отборите на Пекин Ентерпрайсес и Хенан.

По всичко изглежда, че в азиатската страна не са забравили Пловдивдския Джанини и следят активно неговата треньорска кариера...

"Мач Телеграф" съобщава днес, че китайски клуб проявява сериозен интерес към българския специалист и му предлага 3 милиона долара годишна заплата! Изданието посочва още, че преди да стане селекционер на "лъвовете", Петров е имал предложение от втородивизионен отбор от китайския шампионат, а офертата е надвишавала в пъти условията, при които работи сега в България. 

Твърди се също така, че Ясен Петров ще завърши квалификационния цикъл с националния отбор, а след това ще си събере багажа и ще поеме в посока изток.

Договорът му с БФС изтича през декември, а в него присъства клауза за удължаването му с още една календарна година. До края на настоящата "лъвовете" ще изиграят четири мача:

9.10. Литва - България

12.10. България - Северна Ирландия

11.11. Украйна - България (приятелска среща)

15.11. Швейцария - България

*Петима играчи на националния ни отбор има опасност да пропуснат домакинството на Северна Ирландия, ако получат жълт картон срещу Литва - ето техните имена!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички