Треньорът на Литва с коментар преди мача срещу България на Ясен Петров


Треньорът на Литва с коментар преди мача срещу България на Ясен Петров
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2440 0

Старши треньорът на Литва Валдас Иванаускас даде пресконференция преди предстоящите мачове на неговия отбор срещу България и Швейцария от световните квалификации. "Лъвовете" на Ясен Петров гостуват във Вилнюс на 9 октомври (събота), а срещата започва в 16:00 ч. българско време.

Селекционерът на тима бе радостен, че този път всички негови играчи са здрави и се намират във форма и обясни защо Литва загуби трите си мача в началото на месец септември (1:4 от С. Ирландия, 0:1 от България и 0:5 от Италия):

"Сега ситуацията е малко по-различна. През септември някои играчи не бяха във формата, която трябваше да имат. Имаше три мача, дълъг прозорец, но кратък период за подготовка. Сега имаме пет дни преди мача с България, ситуацията е напълно различна. Радващо е, че повечето играчи играят в своите клубове и играят важни роли", заяви Иванаускас.

"Планът ни беше всички играчи да бъдат заедно възможно най-скоро и да можем да проведем пълноценни тренировки, да се подготвим за мача с България", допълни той и се върна към загубата от "лъвовете" в София на 5 септември:

"От всеки мач може да се извлече поука, от която да си направим изводи. Отборите са изравнени и в такива случаи често всичко се определя от детайлите. В големия футбол това не е дреболия. Беше стандартна ситуация, те я използваха и постигнаха победа".

Важно е да се отбележи, че Валдас Иванаускас не бе на треньорската скамейка по време на мача на стадион "Васил Левски" - тук можете да разберете каква бе причината тогава!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички