Ясен Петров: Време е да започнем да побеждаваме


Ясен Петров: Време е да започнем да побеждаваме
Снимка: Lap.bg

1305 0

Селекционерът на националния отбор на България Ясен Петров даде интервю за предаването "Арена спорт" преди световните квалификации с Литва и Северна Ирландия. "Лъвовете" гостуват на Литва на 9 октомври, а на 12 октомври приемат Северна Ирландия в София.

"По принцип българите преминаваме лесно от едната крайност в другата. Първоначално към националния отбор нямаше никакви очаквания, но истината е, че имаме шансове да вземем 6 точки от мачовете с Литва и Северна Ирландия. Това са два двубоя, в които можем да си отворим вратата към едно добро представяне. Ще направим всичко възможно да направим следващата стъпка напред в нашето развитие", започна националният селекционер.

"Първо мислим за мача с Литва, който е много важен, защото ако вземем три точки от този двубой, много ми е интересно каква ще е посещаемостта на домакинството ни със Северна Ирландия. Сметки не искам да правим, ние трябва да мислим само и единствено за предстоящия двубой. Ние отиваме там, за да вземем трите точки, но няма да е лесно. Това е един ранен отбор, който загуби с доста изразителен резултат от Италия. Ще играем на изкуствен терен, какъвто имаме тук на Националната база в Бояна. Трябва да се подготвим за това нещо. За нас трите точки са приоритет", заяви Петров.

"Целта е да се налагат млади, перспективни футболисти в националния ни тим, стараем се да го правим. В момента поставяме основата на един наистина доста млад и перспективен отбор, който показа, че може да се бори със зъби и нокти срещу силните противници. Докато аз и моят екип сме начело на отбора ще залагаме единствено на българи. Най-важен елемент в националния отбор е колективът. Това е акцентът е нашата работа. Създаваме едно ядро, върху което ще надграждаме, защото този отбор има бъдеще. Нашата цел е в отбора да има конкуренция на всеки пост, за да бъдем затруднени в избора на титулярния състав", добави специалистът.

"Отговорността да си национален селекционер е изключително голяма, защото желанието на всички ни е да побеждаваме, защото радваме хората, а това е нашата цел. За мен няма по-велико нещо от подкрепата и радостта на народа. Сълзите ми след победата над Литва бяха от радост. В момента, в който отбелязахме гола видях едно сплотяване и това доста ме трогна. Това е облекчението, което всички търсихме от двугодишната серия без победа в официален мач. Тази победа бе много важно да я постигнем, защото е първата крачка. Първото нещо, което казах на нашите футболисти, като се събрахме на първия ни лагер е, че е време да започнем да побеждаваме", завърши Петров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички