Кирил Десподов: Тук играе сърцето, играем за България


Кирил Десподов: Тук играе сърцето, играем за България
Снимка: Lap.bg/Ivan Ivanov

2150 0

България завърши 1:1 със Северна Македония в първия сблъсък от Лигата на конференциите.

Единствения гол за "лъвовете" в срещата бе дело на Кирил Десподов, който бе изведен сам срещу вратаря по прекрасен начин от Тодор Неделев. Това обаче не стигна за победа. След края на срещата голмайсторът коментира разочарованието си от неуспеха пред "БНТ".

Беше взел топката, искаше да изпълниш дузпата и да вкараш. Леко разочаровани ли сме от това равенство?

Разбира се, можехме да победим накрая. Доколкото чух е имало игра с ръка, но дузпа по-скоро не. С оглед на играта може би равенството е закономерно.

Напоследък ти си замесен в почти всички голове за България. Има ли какво да се желае от атаката, така че и ти да имаш по-сериозна подкрепа там?

"Мисля, че без Тодор Неделев и невероятния пас, който даде, нямаше как да отбележа гола. Всеки дава максимума от себе си в атака. Надявам се да създаваме повече положения, тъй като смятам, че днес не успяхме да го направим. Отборът на Северна Македония създаде повече ситуации, но ще направим всичко възможно да "изчистим" главите си за следващия мач, за да може да сме в играта".

Като лидер на отбора, смяташ ли, че подходихме с по-голямо уважение към македонците, отколкото трябваше?

Започнахме първите 15 минути много плахо. Казахме си на полувремето, че няма от какво да се притесняваме. Играли сме срещу топ отбори и няма какво да ни притеснява. Трябва да излезем да играем футбол, да покажем футбол тук, където е сцената, на която могат да те видят. По-късно се поотпуснахме, но не можехме да играем много с топката.

Ти беше главен герой в едно видео, което БФС пусна вчера. В него посланието бе точно това, че трябва да се играе със сърце. Това ли искаше да кажеш на съотборниците си?

"Това беше моя инициатива и на хората, които работят с мен. Всички думи, които казах в това видео, са цялата истина. Може би намеквам нещо с това видео. Трябва да играеш със сърце и душа. Няма значение от кой отбор си, тук играе сърцето, играем за България", завърши голмайсторът.

Разочарованието си не прикри и националният селекционер Ясен Петров. Ето какво сподели той

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички