Ясен Петров: Допуснахме елементарни грешки, футболистите ни действаха прекалено припряно


Ясен Петров: Допуснахме елементарни грешки, футболистите ни действаха прекалено припряно
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1830 0

Треньорът на националния отбор на България по футбол Ясен Петров изрази мнението си след равенството 1:1 срещу Северна Македония на старта на третото издание на Лигата на нациите . Той отдаде заслуженото на публиката на стадиона в Разград. Според него „трикольорите“ притежават по-голям потенциал, но са действали много припряно срещу северномакедонците.

 „Желанието ни беше да победим. Срещнахме един доста добър отбор. Не можахме да удържим в началото на второто полувреме. Знам, че можем много повече. Отдавам го на прекалената припряност на футболистите. Те искаха да победят  в днешния мач“, започна коментара си Петров.

Голът стана от наша грешка, нелеп гол. Допуснахме една след друга елементарни грешки. Трябва да продължим напред. Имаме футболисти, които не играят и не са в най-доброто си състояние. Петко не беше играл, Андреа също. Те се справиха добре в защита. Антон Недялков имаше проблем. Опитахме се да го вдигнем. Даде всичко от себе си. Доста други имаха проблем. Не мога да кажа, че нямаха желание“, продължи той.

Идеята ни  беше да играем футбол. Те имат много добри футболисти, играещ в добри отбори. Нашата идея беше и ние да играем футбол. Филип Кръстев го може и затова заложихме на него. Имаше една припряност и нервност, които попречиха на отбора да покаже по-добро лице. Знаете, че и Наско не играе в клубния си отбор, Марто също и Наско Илиев. Повечето нямат игрова практика. Това са ни хората. Разчитаме на тях. Ще се опитаме да ги вдигаме и продължаваме напред“, подчерта той.

Надявам се в неделя да не сме припрени с Грузия Благодаря на публиката. Прекрасна атмосфера, позитивна. Те бяха №1 днес. Публиката беше прекрасна“, завърши Петров.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички