Каквото сам си направиш... тежката капитулация на България срещу Литва (ВИДЕО)


Каквото сам си направиш... тежката капитулация на България срещу Литва (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

7042 0

Националният отбор по футбол на България ще се изправи срещу Литва утре (17 юни) в мач от квалификациите за Евро 2024. "Лъвовете" ще се надяват да грабнат така нужните 3 точки в борбата за място на първенството догодина и със сигурност ще трябва бързо да забравят за случилото се в Каунас през 2021-а.

Разочарованието в Каунас

На 9-ти октомври, 2021-а Литва посрещна България в мач от квалификациите за Световното първенство в Катар през 2022 година. Само месец по-рано "лъвовете" успяха да надвият литовците с минималното 1:0 на "Васил Левски" в София и излизаха за втори пореден успех срещу своя съперник.

Сблъсъкът в Каунас обаче не започна по план, след като Димитър Илиев изпусна дузпа още в 14-ата минута. Само 4' по-късно домакините откриха резултата чрез Юстас Ласикас. След почивката "лъвовете" успяха да изравнят, благодарение на Кирил Десподов, но в заключителните минути на мача нашата отбрана капитулира.

Фьодор Черних се възползва от две неразбирателства в родната защита и наниза два светкавични гола в 82' и 84', за да оформи крайното 3:1 в Каунас.

Равносметката

Това бе единствения успех на Литва в групата, която освен победата срещу нашия тим имаше 7 загуби. Литовците завършиха на дъното с едва 3 точки, а "лъвовете" се наредиха на предпоследната позиция в група "C", като пред нас завършиха съставите на Северна Ирландия, Италия и победителя Швейцария.

Часове преди сблъсъка с Литва пък Кирил Десподов сподели, че България излиза и ще търси максимума от гостуването.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички