Година по-късно: Гонзо фаворит да смени Кръстаич начело на националния отбор?


Година по-късно: Гонзо фаворит да смени Кръстаич начело на националния отбор?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2771 0

Около националния отбор никога не е спокойно, що се отнася до треньорския пост. Сега под прицел попадна Младен Кръстаич, за когото все по-упорито се твърди, че може да бъде уволнен.

А Георги Иванов-Гонзо е вариант №1 пред БФС за заместник на сърбина в остатъка от европейските квалификации, пише "24 часа". Сръбският специалист ще бъде уволнен, ако не спечели поне един от двата предстоящи мача от пресявките за първенството в Германия догодина. По-рано и името на Илия Груев бе споменато за заместник на Кръстаич.

Година по-късно Гонзо отново е пред завръщане

В събота националите ни гостуват на Литва. При провал в Каунас, за какъвто има вариант да се определи дори равенство, може да има светкавично уволнение на Кърстаич. 3 дни по-късно държавният ни тим приема Сърбия. Мачът е на стадиона в Разград. Нашите са на последно място в групата без спечелена точка.

Гонзо, който в момента се води технически директор в БФС, вече веднъж е водил родните национали. Той замени хвърлилият оставка след фиаското 2:5 от Грузия през миналата година в среща от Лигата на нациите Ясен Петров. Иванов води България в 2 срещи - равенство с футболното джудже Гибралтар - 1:1, и нулево реми с Грузия в Тбилиси.

Именно Кърстаич наследи Гонзо като селекционер. Сърбинът започна обещаващо начело на националите - 2 победи над Гибралтар и над Северна Македония като гост в Скопие. След това обаче нашите навъртяха 3 срещи, без да вкарат гол. А бившият национален селекционер Георги Дерменджиев коментира пред SL, че класирането на Евро 2024 е нереалистична цел.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички