Как се стига до 1/4 финали на световно? Отговорът на треньора на България по мини футбол


Как се стига до 1/4 финали на световно? Отговорът на треньора на България по мини футбол
Снимка: Българска Асоциация Мини Футбол

1008 0

Националният селекционер на България по мини футбол - Николай Михов, сподели впечатленията си от проведената страхотна кампания на родния тим на Световното първенство.

Какво се случи?

"Трикольорите" проведоха паметна надпревара, стигайки до 1/4 финалите на турнира. "Лъвовете" първо се разправиха с Черна гора, Япония и Оман в групите.

На 1/8 финалите родният тим надви с 2:1 именит съперник, какъвто е Англия. Така България се класира на 1/4 финал, в който по-силен бе отборът на един от фаворитите Азербайджан. Въпреки това, настроенията в нашия лагер са по-скоро положителни.

Отзивите

"Щастливи сме и горди от това, което постигнахме. Най-вече от начина, по който го сторихме - с много хубава игра във всичките мачове. Целта пред нас беше да стигнем поне до Топ 8, което и направихме", започна Михов пред медиите на Летище София и продължи.

"Успяхме да затвърдим заявката си за влизане в елита. Утвърдихме се в най-високото ниво на този спорт. Остана леко разочарование от това, че не успяхме да стигнем до медалите. Може би психическата устойчивост не ни достигна в мача с Азербайджан. Всичко останало беше добре", добави той, след което обърна по-детайлно внимание на мача.

"Един футболист е на топ ниво, когато умее да играе под напрежение. В няколко ситуации в двубоя се поддадохме на емоциите и наказаха грешките ни. Момчетата знаят и вярват, че можем да победим Азербайджан и всеки от силните отбори.

Ние вървим стъпка по стъпка. В началото трябва да популяризираш спорта, след което да го утвърдиш. За да сме на най-високо ниво трябва да преминем и в тази фаза. Надявам се да задържим това ниво и да надградим", завърши Николай Михов.

А как се разви 1/8 финалът между България и Азербайджан?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички