Ясен Петров: Няма да се оправдаваме, допуснахме детински грешки


Ясен Петров: Няма да се оправдаваме, допуснахме детински грешки
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1995 0

Наставникът на България Ясен Петров призна, че младостта на отбора и опита са допринесли за загубата с 1:3 от Литва в квалификация за Световно първенство.

„Всичко, което имахме като план, се провали. Знаехме отлично по какъв начин ще играе Литва. Не бяхме концентрирани, нямаме оправдание за нищо. Имахме ситуации, можехме да поведем и мачът да е различен. Върнахме се в срещата, след което изпуснахме за две минути срещата. Допуснахме груба грешка при статично положение и това обърна хода на събитията. След това домакините вкараха и трети на „гребена на вълната”. Притеснително е, че имаме ситуации и не можем да ги реализираме. Това е пътят, по който сме тръгнали. Подмладяваме един отбор и ще има такива грешки”, коментира Петров.

„Няма да се оправдаваме с терена. Учудвам се, че допуснахме детински грешки, но явно трябва да минем през това. Класата е в постоянството, а ние не може да сме такива дори в играта си и резултатите. Опитваха се да ни пресират, но ние не намерихме точни ходове. Опитахме да коригираме нещо на полувремето, донякъде се получи. В защита трябваше да бъдем сигурно, а ние нямахме ден там. Бях сигурен, че ще отбележим днес, но допуснахме три леки гола. При всички положения ще направим ротация за следващия мач. Има хора, които не могат да издържат два мача по 90 минути. Вальо Антов мисля, че е наказан, така че ще правим смени”, завърши Ясен Петров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички