Изненада: БФС с две треньорски рокади


Изненада: БФС с две треньорски рокади
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4101 0

Българският футболен съюз анонсира две треньорски рокади в юношеските национални отбори. Те са свързани с гарнитурите до 19 и 17 г. 

Оказва се, че досегашният ръководител на по-малките младежи ще поеме тези до 19 г. - Йордан Петков, а с поста се разделя дългогодишният ръководител Ангел Стойков

Именно Стойков изведе "лъвовете" до финалите на Европейско първенство в Грузия през 2017 г., след като година по-рано пое поста. 

Тодор Симов пък ще запълни празнината при юношите до 17 г. Той е преминал през Академията на Левски и притежава треньорски УЕФА Про лиценз.

Съобщение от БФС

🇧🇬🦁 Юношеските национални отбори на България до 19 и до 17 г. имат нови селекционери. 

🆕 Досегашният наставник на България U17 Йордан Петков е новият селекционер на състава до 19 г. Той заменя на поста Ангел Стойков, който водеше тима в периода 2016-2023 г. и го изведе до участие на финалите на европейското първенство през 2017 г. в Грузия. 

🔜🆚🇬🇷 Петков ще дебютира начело на България U19 с два приятелски двубоя като гост на Гърция през септември, а през ноември на „лъвчетата“ им предстои участие в квалификациите за Евро 2024, където са в една предварителна група с отборите на Сърбия, Шотландия и Андора.

🆕 Новият селекционер на България U17 е Тодор Симов. Той притежава треньорски УЕФА Про лиценз, има опит като наставник в академията на Левски, където води формациите до 15, до 17 и до 19 г. 

🔜🛫🇩🇪 Симов ще стартира начело на младите „лъвчета“ в 3 контролни двубоя на германска земя през септември, а официалният му дебют ще е в квалификационния цикъл за Евро 2024. В края на октомври България ще спори с Унгария, Босна и Херцеговина и Андора за място в елитния кръг на квалификациите.

💪 Успех и на двамата", написаха от родната централа в социалните мрежи. 

Следете всичко около националния отбор на България със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички