БФС с реакция към УЕФА заради Шкупи - Левски


БФС с реакция към УЕФА заради Шкупи - Левски
Снимка: Lap.bg / колаж: SportLive

4865 0

Българският футболен съюз е изпратил писмо до УЕФА заради ответния двубой между Шкупи и Левски. В четвъртък те премериха сили в първа среща между отборите във втория квалификационен кръг на Лига на конференциите за успех на "сините" с 2:0.

Инцидентите в първата среща

Родните запалянковци обаче бяха големите потърпевши след изминалата среща заради насилие от местни граждани и арести по неизяснени причини преди сблъсъка на Националния стадион в Скопие. 

Сега от БФС искат да предотвратят напрежение в ответната среща в четвъртък като УЕФА забрани гостуващите фенове на "Герена" за Левски - Шкупи. 

В писмото, подписано от президента Борислав Михайлов, се изразява притеснение от случките в Северна Македония и се припомня, че това не е единична ситуация с български отбор по географските ширини на страната.

Припомняме ви, че само преди година имаше голямо напрежение преди Северна Македония - България, а тази седмица български фенове бяха нападнати в колите си, а един от тях дори временно бе с  опасност за живота след наръгване с нож.

 

Желанието на БФС

В "Бояна" са на мнение, че българските органи на реда ще направят всичко възможно да не последват подобни инциденти, но все пак призовават УЕФА да обърне внимание на ситуацията.

Вижте молбата на Красен Кралев към феновете на Левски!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички