Ивелин Попов: Смачкани сме психически, а вината е обща

Капитанът на България Ивелин Попов анализира причината за изключително тежката загуба на тима от Англия в евроквалификация снощи. Той призна, че целият отбор е "смазан психически" от факта, че в 10 мача или цяла година нямат победа на терена.

"Имах време да помисля, докато чаках за допинг контрол. Според мен подходихме с прекалено голям респект към съперника. Закъснявахме да пресираме, а през второто полувреме, когато ги принуждавахме да изритват топката напред, това винаги водеше до опасност пред вратата ни. Само мога да поздравя Пламен Илиев, защото ако не беше той, щеше да стане голям резил. Разликата в класите е голяма, няма смисъл да се заблуждаваме. Във футбола обаче всичко идва от главата, от настройката. Разочароващо е, че загубихме с толкова голям резултат. Треньорът е до тъчлинията, а на терена сме ние. Явно не сме изпълнили задачите така, както трябва", коментира атакуващият халф след срещата.

Голмайстор на Англия се преклони пред постъпката на Ивелин Попов

Английските национали не бяха много разговорливи след погрома над България с 0:6, по време на който отбаче станаха обект на расистки обиди от стр...

"Нормално е феновете да са изнервени и да демонстрират недоволството си. Всеки е имал някакви очаквания, а вижда, че нещата не се получават. С 50% от този отбор неотдавна победихме Холандия и Швеция, представихме се достойно в Лигата на нациите. Като народ много са ни мачкали и това вероятно дава отражение. Ето, сега вече 10 мача нямаме победа и сме смачкани психически. Вината е обща - на футболисти, ръководство, министерство, държава. И на манталитета ни като цяло", добави Попов. А какъв бе коментарът на вратаря Пламен Илиев вижте в този материал. 

Още по темата

Please select answer!