Голмайстор на Англия се преклони пред постъпката на Ивелин Попов


Голмайстор на Англия се преклони пред постъпката на Ивелин Попов
Снимка: Guliver/GettyImages

7160 0

Английските национали не бяха много разговорливи след погрома над България с 0:6, по време на който отбаче станаха обект на расистки обиди от страна на малка част от феновете на стадион "Васил Левски". В социалните мрежи обаче много от звездите на Гарет Саутгейт коментираха ситуацията и се отблагодариха на феновете за подкрепата, порицавайки деянията на расистите сред българската агитка. 

Маркъс Рашфорд, който отбеляза първия гол в полза на "трите лъва", пък похвали сериозно капитана на България Ивелин Попов. Нападателят на Ростов, който игра като разиграващ халф в срещата, остана на терена по време на почивката и разговаря с феновете в сектор "А" и сектор "Б", опитвайки се да намали напрежението, което се създаде по време на първото полувреме и можеше да доведе до прекратяването на мача. 

"Казаха ми какво направи капитана на България на почивката. За да застанеш сам и да направиш правилното нещо, се изисква кураж и е нещо, което не трябва да остава незабелязано", коментира нападателят на Манчестър Юнайтед.

"Това не е лесна ситуация, в която да играеш и не трябва да се случва през 2019 г. Горд съм, че бяхме над това и взехме трите точки, но на това трябва да се сложи край", каза още Рашфорд. Какво сподели за расисткия скандал Гарет Саутгейт четете в тази статия! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички