Без опит и обвинен за уговаряне на мачове - вижте кой влиза в треньорския щаб на България


Без опит и обвинен за уговаряне на мачове - вижте кой влиза в треньорския щаб на България
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2286 0

Българският национален отбор по футбол вече има своя обновен и постоянен треньорски щаб, който ще има за цел да възроди традициите ни в най-известния спорт. Вчера от Централата обявиха новия старши треньор Младен Кръстаич, който изведе Сърбия до Мондиал 2018.

Екипът на сърбина е почти изцяло чуждестранен, което се случва за пръв път под ръководството на Борислав Михайлов. Преди години той бе назначил и Лотар Матеус начело на "лъвовете", но тогава ситуацията бе различна, така че сега представители от западната ни съседка ще се пробват да "съживят" представителния ни тим.

Неманя Милинчич, Стефан Янкович и Дарко Божович са помощниците на Младен Кръстаич, който като играч стига до елитния Шалке 04, докато в Сърбия се състезава най-много за Партизан.

Неманя Милинчич е на 34 години и до момента е бил видеоанализатор, като е изпълнявал тези функции в Ал-Етифак, АЕК Атина, Ал-Ахли, Цървена звезда и националния отбор на Сърбия.

30-годишният Стефан Янкович пък се познава със селекционера от партньорството им в Макаби Тел-Авив, където Янкович играе ролята на асистент. Подобна функция изпълнява още в Бачка Топола, Раднички Ниш и Радник Бийелина, докато дебютът му е под формата на видеоанализатор във Войводина.

Най-интересен е пътят на най-възрастния сред помощниците - 43- годишният Дарко Божович, който ще бъде треньор на вратарите. Бившият страж е роден в Черна гора, като под рамката на вратата се подвизава до 2015 година.

Предпоследната му година по терените обаче е много любопитна и в същото време тревожна, тъй като бива заподозрян в уреждане на мачове. На 5 януари 2014 той е един от седемте играчи и хора от треньорския щаб на отбора, които са арестувани от Независимата комисия срещу корупцията в Хонгконг, което води до обвинения за част от тях.

Божович се озовава в азиатската държава през август 2013 година, когато подсилва Хепи Вали в най-високото ниво на местния футбол.

В крайна сметка ден след ареста домовете на сърбина и още петима играчи са претърсени, като той бива освободен без обвинение, докато съотборниците му Хинсън Люнг и Саша Мус са вкарани в затвора за по 1 година.

Проверка в специализирания сайт transfermakrt показва, липса официална информация, според която бившият вратар да е упражнявал ролята "треньор на вратари" някъде. Така Божович ще трупа опит на подобна позиция в националния отбор на България.

Вижте повече за представянето на новия екип!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички