Хубчев напуска националния не заради Левски, а заради скандал с шефове на БФС


Хубчев напуска националния не заради Левски, а заради скандал с шефове на БФС
Снимка: БГНЕС

6852 0

В четвъртък излезе новината, че Петър Хубчев е подал заявление да напусне националния отбор по футбол, като веднага това бе свързано и с негово преминаване в Левски. Това е вторият път, в който името му се свързва със "сините", като първият бе точно преди месец.

Според "24" часа обаче причините за напускането на Хубчев са различни. Сред мотивите за оставката той е описал и поведението на част от ръководителите на БФС - конкретно Йордан Лечков, Емил Костадинов и Венцеслав Стефанов. Още след равенството с Косово Хубчев изрази публично недоволство от факта, че вицепрезидентът на БФС и отговорник за националните отбори непрекъснато критикува играчите. В обосновката на напускането си е добавил и членовете на изпълнителния комитет на БФС Костадинов и Стефанов.

Сред мотивите на Хубчев е написано също, че по време на лагери на националния отбор на базата имало повече сватби, отколкото тренировки. Хубчев бе утвърден за селекционер на България в края на септември 2016 г. Той води националите в точно 20 мача - 8 победи, 5 равенства и 7 загуби. 9 от тях бяха световни квалификации, 6 от Лигата на нациите, 2 евроквалификации и 3 приятелски срещи. С Хубчев си тръгват и помощниците му Георги Донков, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян.

Каква бе позицията на шефа на БФС Борислав Михайлов по скандала преди около месец вижте в този материал.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички