Хубчев подал молба за разтрогване с БФС, насочва се към Левски?


Хубчев подал молба за разтрогване с БФС, насочва се към Левски?
Снимка: БГНЕС

2771 0

Петър Хубчев е подал молба за разтрогване на договора си с БФС и ще напусне националния отбор на България. Почти сигурната му нова дестинация е Левски, твърди dir.bg. Той ще се раздели с А-отбора на страната на 1-ви май. Това означава, че Хубчев няма да изведе "лъвовете" във важните евроквалификации срещу Чехия на 7 юни и срещу Косово на 10-и.

Фаворит за негов заместник според медията продължава да е наставникът на Етър Красимир Балъков, бивш съотборник на Хубчев в националния отбор. Съобщава се, че бившият наставник на Берое застава начело на "сините" от новия сезон. Клубът ще трябва да плати обезщетение на БФС за прекратения договор на наставника. То е в размер на 3 месечни заплати.

Слуховете за подобна рокада се появиха за първи път преди месец и бяха опровергани както от Левски, така и от БФС. Но изглежда, че нещата са по-сериозни, отколкото се опитаха да ги изкарат тогава двете засегнати страни.

55-годишният Хубчев изкара начело на България 2,5 години и подобри представянето на тима. "Лъвовете" обаче не успяха да се класират на Мондиал 2018, нито да спечелят групата си в Лига на нациите. Сега отборът се бори за класиране на Евро 2020. Каква бе позицията на шефа на БФС Борислав Михайлов по скандала преди около месец вижте в този материал

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички