Сигнали за "черно тото" в българския футбол има, а Гонзо отсече: Държавата не разследва


Сигнали за "черно тото" в българския футбол има, а Гонзо отсече: Държавата не разследва
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2495 0

Техническият директор на БФС и временен треньор на България - Георги Иванов, заяви в интервю пред "Блиц", че всички сигнали за "черно тото" в родния футбол се предават към органите на реда, но държавата "нищо не прави да раздследва тези случаи":

"Когато слушаме някакви неща, че например имало някакъв клуб обвинен в "черно тото", ние сме предали всичко към полиция, към органите, които трябва да разследват. След като държавата нищо не прави да разследва тези случаи, ние - БФС, не сме орган, който примерно аз да отида и да разпитвам президентите и футболистите дали са продали мача", каза Гонзо и призна, че сигнали действително има и те идват от УЕФА:

"Има, даже наскоро спортният министър каза, че има такъв сигнал. Той е към държавата, тя трябва да се намеси. Аз съм "за", ако има такива хора, които да продават мачове и играят тото, да бъдат наказани до живот. Защото това е смърт за футбола. И ако те имат някакви сигнали, държавата да започне да ги разследва. Има сигнали от УЕФА, които ни ги изпращат на БФС, както и до органите, които трябва да разследват".

Последва и лека словесна атака към бившия спортен министър Радостив Василев: "Последните два месеца са около 3-4 случая. Дошли са при нас, ние сме ги предали, а органите, които трябва да разследват, не вършат нищо. И излиза спортният министър и казва, че има мач, който е подаден от УЕФА. А ти си човек, който трябва да разследва".

Вижте още: Георги Иванов коментира "сапунения сериал" между Бербатов и БФС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички