Гонзо: Нямало повикан национал от ЦСКА! Там 10 от 11 са чужденци!


Гонзо: Нямало повикан национал от ЦСКА! Там 10 от 11 са чужденци!
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

8957 0

Техническия директор на БФС Георги Иванов-Гонзо критикува работата в клубовете ни заради националния отбор. Бившият треньор на Левски и Черно море засегна коментарите, че в А отбора на страната няма повикани футболисти на ЦСКА.

"Големият проблем е, че прекалено много чужденци играят в българското първенство, не се дава възможност на младите играчи да изпъкват и да се развиват. Школите не работят по най-добрия начин, за да изкарват футболисти. От лидера в класирането ЦСКА нямало нито един футболист в националния отбор… Там от 11 човека, 10 са чужденци!", заяви Иванов пред БНТ.

Той коментира и загубата от Черна гора, с която България започна участието си в квалификациите за Евро 2024. Според него селекционерът Младен Кръстаич трябва да бъде оставен да работи, а отборът трябва да продължи да следва линията на подмладяване.

"Няма напрежение към Кръстаич. Ние знаем, че когато нещо почва да се изгражда, това е труден процес и няма как да стане за месец или два. Знаем, че пътят е труден, има много тръни по него, но знаем къде е бъдещето. Не можем да очакваме от тези млади футболисти без опит да побеждават всеки мач", категоричен бе директорът. По-рано Гонзо обяви каква е целта пред националния отбор в тези квалификации.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички