Саутгейт разкри подробности за решението Англия да остане на терена


Саутгейт разкри подробности за решението Англия да остане на терена
Снимка: Guliver/GettyImages

2338 0

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт беше лаконичен пред камерата на БНТ и разкри, че играчите му са имали много сериозни колебания дали изобщо да излязат на терена за второто полувреме от сблъсъка срещу България. Поданиците на Кралицата водеха с 4:0 след първото полувреме, но станаха обект на расистки обиди от страна на малка част от феновете на стадион "Васил Левски". Срещата беше спирана два пъти, но в крайна сметка се доигра, а "лъвовете" ни бяха разбити с 0:6 - най-тежката загуба в историята на националния ни отбор у дома. 

"Не беше толкова лесно на терена. За съжаление исках да се говори повече за футбол в този мач и се радвам, че играчите го направиха в крайна сметка. Футболистите имаха колебания дали да продължат този мач. Трябваше на полувремето да ги окуражавам, за да го направят. Младите играчи не се огънаха и показаха добра психическа устойчивост”, отсече Саутгейт след срещата. 

Основният обект на расистки обиди е бил Тайрън Мингс - дебютантът в отбора на Англия. Той се е оплакал веднъж на реферите от поведение на определни фенове, а реферската бригада прекъсна за втори път играта, след като един от тях е доловил други обиди - повече за расисткия скандал около срещата България - Англия четете тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички