Георги Иванов-Гонзо каза кога националният отбор на България ще има нов старши треньор


Георги Иванов-Гонзо каза кога националният отбор на България ще има нов старши треньор
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

2528 0

Временният наставник на България - Георги Иванов-Гонзо, разкри в интервю пред "Блиц", че новият треньор на "лъвовете" ще бъде обявен в края на месец юли и не скри, че съществува вариант той да бъде чужденец: 

"Президентът Борислав Михайлов каза, че в края на юли ще обявим кой ще бъде треньор. Това ще се случи на Изпълкома. В момента текат разговори и обсъждаме кандидатури с техническия екип, с който трябва да изберем кой ще бъдат кандидатите за треньор и на 28 юли Изпълкомът ще вземе крайното решение кой ще води България", започна бившият футболист на Левски и след това отговори на въпрос дали БФС ще избере чужденец и какво би било неговото предимство пред някой българин: "Да, съществува и такъв вариант. Много е важно да отсеем правилните кандидати - дали ще е българин или чужденец, за нас е важно да бъде човек, който има дългосрочна визия как ще развие отбора".

"Ако трябва да бъда конкретен, смятам, че има и добри български треньори. Аз не казвам, че ще бъде чужденец, а че обсъждаме кандидатури на чужденци. Не бързаме с избора на треньор, за да може да се вземе най-правилното решение. Всички треньори, към които имаме интерес, ще преминат първо през интервю, за да разберем вижданията им, ние да ги запознаем с това как трябва да бъдат структурирани националните отбори", поясни Гонзо.

"Също е много важно какви ще бъдат правилата и изискванията. Мога да кажа за себе си, че докато съм спортен директор или технически в БФС, както се води, футболисти, които не играят в клубовете си или са контузени, повече няма да бъдат викани. Защото този крах, който се случи в Разград със Северна Македония и Грузия, беше това, че 5-6 футболисти бяха играли дълго време, физическата им подготовка беше катастрофална. Четири-пет човека бяха контузени, което е съвсем различно, когато говорим за национален отбор, където динамиката на мачовете е по-различна, отколкото като играеш в първенството. Когато на 3-4 позиции играчите не могат да изпълнят тактическите указания в атака и защита, в крайна сметка се получава тази катастрофа, която се получи със Северна Македония и Грузия в Разград".

Техническият директор в БФС каза няколко думи и за раздялата с Ясен Петров: "С Ясен Петров съм работил и преди. Той е изключително коректен човек, със самочувствие и добър треньор. Човек, който има доблест и след мача с Грузия в Разград си подаде оставката. Но не смятам, че той има основната вина. В крайна сметка ние заварихме играчи в националния отбор, които бяха неподготвени физически. Може би изборът ни, селектирането на играчи, не беше най-правилното - с контузените и тези, които не са играли. И напълно нормално, в първия ден като видях функционалните резултати на отбора, знаех, че нещата няма да бъдат такива, каквито искахме да бъдат".

Вижте още: Георги Иванов коментира "сапунения сериал" между Бербатов и БФС

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички