Емил Костадинов: Пожелавам титла и повече българи в отбора на ЦСКА


Емил Костадинов: Пожелавам титла и повече българи в отбора на ЦСКА
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2581 0

Легендата на ЦСКА и българския футбол - Емил Костадинов, се върна към своята кариера с червената фланелка. Въпреки че е недолюбван от много "армейски" запалянковци, поради ролята си в Българския футболен съюз, той пази добрите спомени от престоя си на "Българска армия".

Костадинов изиграва 176 мача с екипа на ЦСКА, в които бележи 60 попадения. Той е трикратен шампион на България през 1986/87, 1988/89, 1989/90 г., четирикратен носител на Купата на България 1984/85, 1986/87, 1987/88, 1988/89 г., четирикратен носител на Купата на Съветската армия през 1984/85, 1985/86, 1988/89, 1989/90 г. и  носител на Суперкупата на България през 1989 г.

"Спомените ми са много добри. Имам три шампионски титли с ЦСКА в периода 1985 – 1990 година. Тогава стадион „Българска армия“ беше почти винаги пълен. Това беше нашата крепост. В тези години имаше много ентусиазъм, отборът беше почти тотално подмладен, както в момента се случва с националния отбор", припомни си пред "БЛИЦ" Емо, който излезе с пожелание към бившия си клуб.

"Да има повече българи в отбора, защото с българи и цесекари най-вече те ще дават разликата в клуба", каза той, разкривайки, че в последните години не е видял достоен свой наследник

"Ами имаше Мартин Петров, който действаше по лявото крило и приличаше на Стоичков. След това доста други футболисти се изредиха, но не оставиха следа и никой не спечели титли и купи", добави Костадинов, изразявайки надежда "армейците" най-после да триумфират.

"Дано да е този сезон. Сега тимът е на добра позиция, но все нещо става и губи титлата. Не знам поради каква причина... Както вече казах, мисля, че не трябва да са толкова много чужденците в отбора", коментира Емо. Той се върна към ЦСКА от своето време и присъствието на величия като Христо Стоичков, Любослав Пенев, Трифон Иванов и други големи имена в отбора.

"Трифон, Бог да го прости, беше перфектен футболист и перфектен човек. Помня, че когато Трифон дойде в ЦСКА, тогава в отбора беше и Джеки Димитров – Бог да го прости и него, той му помагаше много. Има един куриозен момент от една тренировка. Джеки не можа да спре добре топката и Трифон му каза, че са му се изпуснали накладките на мерцедеса, а той тогава караше мерцедес. Всички се смяхме много и от сърце", разказа Емил Костадинов.

Ето какво каза той по адрес на Димитър Бербатов и екипа му, които искат да поемат управлението на българския футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички