Ясен Петров застана зад сегашното ръководство на БФС


Ясен Петров застана зад сегашното ръководство на БФС
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1852 0

Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров обяви подкрепа към настоящото ръководство на Българския футболен съюз преди изборния конгрес на 12 октомври. Петров, който заминава с националния отбор за предстоящия мач с Литва, мотивира позицията си с това, че е бил назначен за селекционер от действащия Изпълком и остава "лоялен" към него.

"Имам мисия с тези момчета. Не искам да коментирам. Имам мечти, няма да споделя, но искам да работя с тези играчи. Аз съм назначен от това ръководство, аз ще бъда с това ръководство. Ще съм с този, който ме е назначил. Винаги съм бил лоялен. Няма какво друго да коментирам", коментира Ясен Петров на Летище София.

Ясен Петров беше назначен за селекционер на националния отбор в началото на годината. Неговата кандидатура беше издигната от Емил Костадинов и гласувана от Изпълкома на БФС, в който по онова време все още не влизаше президентът Борислав Михайлов.

Бившият вратар се върна начело на футболния съюз в края на април, оттегляйки оставката си, подадена през октомври 2019 г. Именно Борислав Михайлов обаче е човекът, който стои начело на сегашното ръководство, като той е един от шестте кандидат-президенти на БФС на предстоящия конгрес.

България гостува на Литва на 9 октомври от 16 часа в мач от световните квалификации, а три дни по-късно посреща Северна Ирландия. Литва е с пет загуби от пет мача, докато "лъвовете" имат една победа, две равенства и две загуби. Ясен Петров обаче очаква съвсем друго лице от Литва, като смята, че ще бъде различен мач от този на националния стадион, когато България победи с 1:0.

"Литва ще бъде в съвсем друг състав, опитни играчи. Ще гледаме различен мач. Трябва да се приспособим на този терен. Имаме два дни, в които да видим какъв е теренът. Надявам се момчетата да се справят. Много съм доволен от старанието на играчите. Искам да спечелим двата мача. Не трябва да подценяваме нито един отбор. Няма лесни мачове. Нека минем през Литва, след което ще мислим за Северна Ирландия", каза Петров.

Подкрепа към сегашното ръководство на БФС и Борислав Михайлов дойде и от страна на Валери Божинов (повече по темата четете тук).

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички