Дориан Бабунски отсече: Очаквам различна игра от България в Скопие, ще бъде дерби


Дориан Бабунски отсече: Очаквам различна игра от България в Скопие, ще бъде дерби
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1345 0

Бившият голмайстор на Ботев Враца Дориан Бабунски е част от селекцията на Северна Македония. Югозападните ни съседи ще приемат националния отбор на България на 26 септември в Скопие в решителен мач от Лигата на нациите.

Мачовете на  северномакедонците срещу Грузия и „лъвовете“ са ключови за тях. Те ще покажат дали отборът ще се изкачи до Лига В в турнира на УЕФА.

 „Изправени сме този път пред нови предизвикателства, а отрицателният резултат срещу Грузия в първия мач ни задължава да подходим по-агресивно към предстоящия ни такъв с тях. Трябва да сме решителни във финалната третина от терена и да вярваме, че можем да отбележим повече голове, за да спечелим мача срещу грузинците“, започна Бабунски пред колегите от „Гонг“.

След това приключваме този цикъл с домакинство срещу България, което е дерби. Имайки предвид, че България има много нови повикани играчи, трябва да очакваме различна динамика в играта им спрямо първата среща. Със сигурност те ще покажат своите качества и ще се опитат да вземат трите точки от нас. Вярвам обаче, че ако изравним техния интензитет, ще вземем положителен резултат срещу вашия отбор“, продължи нападателят на Дебрецен.

Да, следя отблизо efbet Лига. Радвам се да видя, че различни отбори се надпреварват за челните позиции. Щастлив съм, че Ботев Враца демонстрира, че може да играе добър футбол. Виждам, че вървят в правилната посока и ще спечелят повече точки до зимната пауза“, отговори той на въпрос дали продължава да следи случващото се в родната Първа лига след трансфера си в Унгария.

Националът на Северна Македония също така говори и за „живота“ си в Дебрецен след преминаването му в отбора.

Ситуацията в клуба беше трудна през първите месеци. Истината е, че имаше промяна в борда на отбора, както и в треньорския щаб и това беше предизвикателство за всички в Дебрецен. В тези моменти на преход и промени не се представяхме стабилно, но сега очаквам нещата да се стабилизират и да покаже най-добрата версия на нашия отбор. Доволен съм от головете, които вкарвам, но няма как да съм доволен, докато не спечелим повече точки и мачове“, завърши Бабунски.

А ето нещо изключително любопитно около дебюта на Младен Кръстаич начело на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички