Джоркаеф: Онази вечер срещу България трябваше да играя аз, не Жинола, но...


Джоркаеф: Онази вечер срещу България трябваше да играя аз, не Жинола, но...
Снимка: Getty Images

8907 0

Бившият френски национал Юри Джоркаеф направи много любопитно разкритие за злощастния мач с България през ноември 1993 г. Тогава "лъвовете" победиха "петлите" с 2:1 и се класираха на Мондиал 1994, а французите си останаха вкъщи. Впоследствие България стана четвърта в света, а можеше да постигне и повече в САЩ.

Всеизвестно е, че голяма част от Франция и селекционерът Жерар Улие обвиняваха за загубата крилото Давид Жинола. Заради негова грешка нашите взеха топката на "Парк де Пренс" и се стигна до победния гол на Емил Костадинов, с който се класирахме за Световното. Според Джоркаеф е можело в онази вечер Жинола изобщо да не играе.

"Трябваше в онзи мач да участвам аз, а не Давид. Жерар Улие ни прати да загряваме. Еме (Жаке, бел.ред.) ми каза, че съм в състава. Но "Парк де Пренс" започна да скандира името на Жинола. Това накара Жерар да се поколебае", разказа бившият френски футболист, цитиран от soudecanoas.com.br.

"Накрая заложи на Давид... Без натиска на "Парк"-а, щях аз да изляза срещу България. Съжалявам, че в този случай посочихме с пръст Давид. Всички загубихме и това не беше по вина на конкретен играч", допълни Джоркаеф. А каква беше тайната вечеря на Любо, Ицо и Емо, която сложи начало на френския кошмар, четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички