Провокираха черногорски треньор на ЦСКА преди България: Какво мислиш за Десподов и Делев?


Провокираха черногорски треньор на ЦСКА преди България: Какво мислиш за Десподов и Делев?
Снимка: Lap.bg

5005 0

Интересна "неволна провокация" се получи преди старта на квалификациите за Европейското първенство по футбол през 2024-та. А именно - човек от щаба на лидера във временното подреждане на Първа лига ЦСКА. трябваше да отговаря на въпроси за Кирил Десподов и Спас Делев. Става въпрос за Милорад Пекович, който е роден в Никшич, Черна гора. Интервюто е направено от местното издание Vijesti, като прави впечатление, че един от въпросите е свързан с Кирил Десподов и Спас Делев.

Авторът посочва, че те са футболисти на отбора, с който ЦСКА се бори за титлата - Лудогорец. Пекович пък е запитан какво мисли за тях. Припомняме, че всъщност и Делев, и Десподов са били част от "армейците" в миналото.

"Те са добри футболисти, Десподов има добър шут, а Делев е добър с топката - има идеи, има подаването. Той обаче не тича толкова много и не участва много в дефанзивните задачи" - сподели Пекович.

Черногорецът бе категоричен, че неговата страна не трябва да подценява България, като обясни и за ролята на селекционера Младен Кръстаич.

"България не бива да бъде подценявана. Кръстаич пристигна и внесе позитивна енергия, която преди липсваше. Върна ентусиазма, можете да видите в български медии, че има оптимизъм. Серията от резултати в Лигата на нациите, включително победата над Северна Македония в Скопие, също са виновни за оптимизма. Трябва да внимаваме.

Той направи промени, повика някои нови футболисти. Те са млад отбор с малко футболисти, които играят в силни европейски първенства. Имат един играч в Италия, един в Германия, един в Израел... Мисля, че е дотам. Гръбнакът на отбора е от играчи от местното първенство. За тези играчи обаче не е лесно да се наложат в клубните отбори, защото има много чужденци" - завърши Пекович.

Срещата между двете страни е в петък, 24-ти март, от 19:00 часа българско време. Ще можете да следите евроквалификацията България - Черна гора НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички