Красимир Балъков: Лазим като мравчици - нищо и никого не настигаме


Красимир Балъков: Лазим като мравчици - нищо и никого не настигаме
Снимка: bfunion.bg

1678 0

Един от най-силните български футболисти през миналия век Красимир Балъков говори пред началото на квалификациите за Европейското първенство по футбол през 2024-та. Припомняме, че България започва с домакинство в Разград срещу Черна гора.

Това са 10-и поредни квалификации, в които ще опитаме да се класираме на голям форум. За последно съумяхме за Евро 2004, а отттогава се проваляме във въпросните 9 случая. Този път шансовете ни изглеждат добри, предвид хубавия жребий за групите.

Легендарният Балъков обаче вярва, че докато няма намеса инфраструктурно от държавата, няма да има подобрения във футбола ни. Той сравни развитието ни с "лазене на мравчици", като допълни, че това ще продължи, ако няма намеса от държавата.

"Инфраструктурно държавата също трябва да се намеси, това трябва да се разбере. Трябва някой или група от хора да се съберат и да тропнат по масата, иначе футбола в България няма да го оправим. Ще си лазим като мравчици напред и ще си мислим, че ги настигаме тези пред нас, а в същото време нищо и никого не настигаме" - заяви Балъков пред "Мач Телеграф".

Стартът за "лъвовете" в този квалификационен цикъл е в петък, 24-ти март, от 19:00 часа българско време. Ще можете да следите евроквалификацията България - Черна гора НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички