България стресна Франция, но си тръгна с 4 гола във вратата


България стресна Франция, но си тръгна с 4 гола във вратата
Снимка: БГНЕС

3832 0

Почти 23 години след легендарната българска вечер на "Парк де Пренс" националният отбор по футбол се върна на този стадион, но за съжаление загуби с 1:4 от много силния тим на Франция във втория си двубой от квалификациите за Мондиал 2018.

Двубоят започна отлично за България, като воденият от Петър Хубчев тим дори поведе в резултата. В 6' Михаил Алксандров отбеляза от дузпа, отсъдена след страхотен пробив на Георги Миланов.

Последва обаче пълен обрат още до почивката, и то с цели 3 гола за "петлите". Още с първото си положение в мача в 23' Гамейро изравни след отлично центриране на Сисоко. Последва грешка на Стоянов и гол на Пайе, а за капак Пиргов подари топката на Гризман за 3:1.

През втората част "лъвовете" се разминаха само с 1 гол, дело на Кевин Гамейро в 57'. В този момент Франция намали рязко темпото, но дори това не помогна на българите да организират нападение и да търсят още един гол.

ФРАНЦИЯ ОБЯВИ НАЙ-ДОБРИТЕ ФУТБОЛИСТИ НА БЪЛГАРИЯ

В понеделник България играе срещу Швеция в Стокхолм.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Стартът на двубоя беше изключително успешен за "лъвовете". Франция натисна, но при контраатака в 5' Миланов направи за смях Саня и успя да пробие в наказателното поле, където беше съборен от защитника. Мишо Александров се нагърби с отговорността, стреля в гредата, но топката влезе във вратата.

Веднага след попадението Франция можеше да върне гола, след като грешка в защитата остави Гризман непокрит в наказателното поле. В последния момент обаче Пиргов успя да го блокира с шпагат. В следващите минути опасни положения пред Стоянов нямаше.

За съжаление, след 20-ата минута "петлите" буквално разпиляха родната селекция. Първо Сисоко напредна по крилото и необезпокояван от никого центрира отлично за Гамейро, който с глава изравни - 1:1.

В 27' обратът стана пълен, след като Пайе опита центриране, което никой не засече, но Стоянов не успя да реагира и топката се озова във вратата му - 2:1.

10 минути по-късно двубоят практически приключи. Димитър Пиргов, който записа силно първо полувреме, подари топката на Гризман. Той напрадна до дъгата и стреля, преодолявайки Стоянов от разстояние - 3:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят излезе извън контрол и Франция имаше куп положение на старта на втората част. Така логично се стигна до 4-и гол. Курзава развинти отбраната ни отляво и подаде за Гризман, който пусна веднага в пеналтерията за Гамейро - удар и 4:1.

Последваха спад в темпото, но дори това не позволи на "лъвовете" да организират поне една-две добри атаки. Френската селекция безпроблемно отбиваше опитите на играчите на Хубчев, а пускането в игра на Неделев, Тонев и Рангелов, но и това не помогна. В 77' резултатът можеше да набъбне до 5:1, но Матюйди удари греда.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ФРАНЦИЯ: 1. Лорис, 3. Курзава, 4. Варан, 6. Погба, 7. Гризман, 8. Пайе, 9. Гамейро, 14. Матюиди, 18. Сисоко, 19. Саня, 21. Косчелни

БЪЛГАРИЯ: 23. Стоянов, 2. Страхил Попов, 3. Ал. Александров, 7. М. Александров, 9. Костадинов, 10. Ив. Попов, 11. Марселиньо, 14. Пиргов, 17. Г. Миланов, 20. Ж. Миланов, 21 Дяков

СЛАВНИЯТ КУЧИ СИН, КОЙТО ОБИЧАМЕ ДА МРАЗИМ

В момента България е начело на квалификационната група, след като е единственият отбор, спечелил в първия кръг. Френските национали записаха 1:1 с Беларус, докато "лъвовете" спечелиха с 4:3 над Люксембург.

СРЕЩУ ФРАНЦИЯ ИМАМЕ ВСИЧКИ ШАНСОВЕ

Въпреки това Ивайло Петев, който беше призоваван десетки пъти да напусне, хукна при първата оферта, която му беше отправена, и пое Динамо Загреб. На помощ се притече Петър Хубчев, който пое отбора и ще дебютира именно срещу Франция.

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ НА ДВАТА ОТБОРА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички