Във Франция: Добре, че нашите не помнят Костадинов - славният кучи син, който обичаме да мразим


Във Франция: Добре, че нашите не помнят Костадинов - славният кучи син, който обичаме да мразим
Снимка: Getty Images/Guliver

2492 0

"Срещу България призраците не са поканени"

С изключително интересен материал излезе френското издание lavoixdunord.fr преди мача на "петлите" срещу България. От коментара става ясно колко сериозно значение е имала великата победа на Емо Костадинов и компания на "Парк де Пренс" през 1993 г., а четейки текста, един футболен фен няма как да не настръхне.

В текста авторът пише колко хубаво е, че младият отбор на Дидие Дешан е "пощаден от травмата", а Погба, Гризман и компания излизат срещу българските национали "без белези от противника".

Костадинов: Французите с право се страхуват, Хубчев може да направи нещо с националния

"Те все още са се крили в полите на майките си или са били вече в леглото, сънувайки мач в училищния двор на следващия ден. Футболистите на Франция нямат никакъв спомен от 17 ноември 1993 г. и катастрофалния Франция - България на "Парк де Пренс" и не са наследили травмата, която го придружава", пише lavoixdunord.fr.

"За тях Емил Костадинов е абсолютно неизвестен, може би руски мафиот от полицейски сериал, докато за всички нас това е един славен кучи син, човекът, който обичахме да мразим в продължение на години, този, който ни прецака без предупреждение, с отрова, достойна за жестоко любовно разочарование", продължава коментарът.

Френският журналист посочва, че Дешан все пак гледа напред и не иска да призовава призраците от миналото. "Той се изпоти, за да създаде на своя тим образа на победител, за да се излага сега на огромен провал. В това мини-първенство той трябва да води "сините" към Русия 2018, като не съществуват два начина за това: географски и символично, ще трябва да обърне гръб на Америка и да гледа напред", завършва материалът.

Е, настръхнахте ли?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички