България и Фарьорските острови: 9-те тима без победа в квалификациите за Евро 2024


България и Фарьорските острови: 9-те тима без победа в квалификациите за Евро 2024
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: LAP.bg и Getty Images

905 0

Националният отбор по футбол на България няма да играе на Европейското първенство догодина. Това отдавна е ясно. "Лъвовете" обаче са изправени не само преди поредните неуспешни квалификации. Те са на мач от исторически антирекорд.

За да се спаси от исторически срам: България търси първа победа в евроквалификациите

Страната ни няма победа в евроквалификации, а до края остава само един двубой - и то срещу Сърбия. Гостуването ще бъде доста трудно за печелене, въпреки че изпуснахме победата в последните моменти при предишния сблъсък със западната ни съседка.

Тя не си е осигурила участие на континенталната надпревара догодина. Точка срещу нас гарантира на Сърбия второто място, но евентуална загуба може да ги изхвърли от Евро 2024 (ако Черна гора победи вече класиралата се Унгария). Така че домакините ще търсят успеха от самото начало, за да не стават гафове.

Кръг преди края - 9 отбора все още нямат победа в тези квалификации, като България е сред тях. Два от тях вече са изиграли последните си мачове и нямат шанс да го променят. Става въпрос за Кипър и за Малта, които завършват дори без спечелена точка.

Страните без победа в квалификациите за Евро 2024

Останалите тимове без успех са: Гибралтар (0 точки), Фарьорските острови (1 точка), Естония (1 точка), България (3 точки), Сан Марино (0 точки), Андора (2 точки) и Лихтенщайн (0 точки).

В днешния ден (19.11) от споменатите страни своите последни срещи ще изиграят Естония (срещу Швеция), България (срещу Сърбия) и Лихтенщайн (срещу Люксембург). Срещата на "лъвовете" е от най-рано и ще можете да следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички