Борислав Михайлов пратил младежкия селекционер да гледа мачове в Азия


Борислав Михайлов пратил младежкия селекционер да гледа мачове в Азия
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1174 0

Вдъхновен от настоящото Световно по футбол за юноши до 17 години - младежкият селекционер на България Александър Димитров проговори от Индонезия по любопитни теми. Той прекара последните дни в азиатската страна, а лично доскорошният президент на БФС одобрил пътуването преди няколко месеца. 

Родният специалист, който има опит в тази част на света като футболист и треньор, е впечатлен от случващото се в Индонезия и се надява скоро нещата и в България да се развиват в подобна посока. 

Той е категоричен, че треньорите, които се занимават с юноши, трябва да гледат подобни надпревари, за да произвеждат подобни футболисти. Димитров е притеснен, че талантите в България са малко и сериозно трябва да се работи за развитието им. 

Коментарът на Димитров

"Случи се със съдействието на БФС, за което искам да благодаря. Преди месеци попитах Борислав Михайлов дали може да отида и да наблюдавам на живо Световното в Индонезия, защото ми е интересно да гледам нивото на футбола. Когато се прибера в България бих изготвил доклад и лекция в треньорската школа, в която преподавал, за да разкажа на колегите какво съм видял. Треньорите трябва да се учим от най-големите форуми - Световно, Европейско и Шампионска лига.

Имаме таланти, но за съжаление са много малко. Участниците на Световното в Индонезия са на много високо ниво. Трябва доста да работим, за да гоним и ние това ниво. И да не се оправдаваме само с държавата, че не давала достатъчно за спорта. Трябва ние да правим така, че държавата да ни търси и да иска да помогне. Темата е много дълга, но искам да попитам колко от младите треньори у нас гледат Световното до 17 години?

Колко от тях си водят записки какви характеристики притежават футболистите, които са на големия форум в Индонезия? Когато си отговорим на този въпрос и започнем да работим, тогава може да искаме нещо от БФС и държавата. В България сме царе на оправданията, нека сме царе на работата! Първо да работим, след това да искаме. Този призив искам да отправя", обясни селекционерът преди финала на надпреварата. 

Вижте какво обяви УЕФА за скандалите преди България - Унгария!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички