Бивша звезда на Локомотив Пловдив: Готов съм да дам всичко от себе си за България


Бивша звезда на Локомотив Пловдив: Готов съм да дам всичко от себе си за България
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1905 0

Българският национал и бивша звезда на Локомотив Пловдив - Георги Минчев, говори след пристигането в новия си отбор Ауда. Пред "Дарик радио" и "dsport" нападателят сподели амбициозните си цели, като изрази и желание да се завърне в националния отбор на България. 

Добре се чувствам. Аз съм под наем до декември. Реших да отида в този отбор, за да получавам повече игрово време. Засега съм доволен и щастлив от избора си. Да, всичко е нормално. Приеха ме добре, колективът е на добро ниво“, заяви таранът.

"Аз вкарах един гол за първенство. Вчера пък вкарах два гола за Купата. Липсваше ми игрова практика, липсваха ми мачовете, да играя редовно. Мисля, че с всеки мач ще се чувствам все по-добре и по-добре. Имах и контузия, която също ми попречи да играя пълноценно, но сега се чувствам добре.

Това бе причината да отида под наем – да играя редовно, защото не бях доволен от това, да не бъда използван редовно, така че до декември съм тук под наем в Ауда. След зимата ще видим кое накъде ще е.

Със сигурност всяко ново начало е трудно. При мен не беше изключение – нов град, нов отбор, нова държава, ново първенство, което е много по-различно от българското. Със сигурност ми трябваше време да се адаптирам, но с всеки изминал мач се чувствам все по-добре. Когато играя, това ми помага да се адаптирам по-бързо към държавата.

Имам договор с Рига до следващия декември, така че при всички положения този декември ще се завърна там след наема. Дали ще остана, това не мога да кажа, но предпочитам да съм в отбор, в който играя редовно. Ще се радвам, ако получа повиквателна от новия старши треньор. Винаги е било чест да играя за националния отбор и винаги съм давал всичко от себе си. Затова, ако треньорът прецени, че ще разчита на мен, аз съм готов да дам всичко от себе си за България.

Все още нямам наблюдения върху него, защото не сме работили заедно. Ако получа повиквателна за следващия лагер на националния отбор, тогава ще мога да кажа какви са ми впечатленията за него, но се надявам да имаме повече успехи с него.

Като изключим първите 3-4 отбора в Латвия, мисля, че българското първенство е на по-високо ниво. Българските отбори са по-силни и качествени, като изключим първите 3-4 отбора тук. Дори те обаче не може да се приближат до нивото на водещите ни отбори в България“, допълни още той.

Ето защо националният селекционер Младен Кръстаич отпътува за Италия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички