Матич: Кръстаич дойде в точния момент, България трябва да е в топ 10 на най-добрите


Матич: Кръстаич дойде в точния момент, България трябва да е в топ 10 на най-добрите
Снимка: БГНЕС

1759 0

Треньорът на Септември (София) - Славко Матич, коментира новия национален футболен селекционер на България Младен Кръстаич. Пред "Гонг" наставникът разкри, че вярва, че сънародникът му пристига тук в точния момент.

"Първо да кажа, щастлив съм, когато идва треньор от Сърбия тук. Саша Илич, сега и Кръстаич. Мисля, че и тримата сме сериозни треньори. Говорих с Младен, имахме среща и му казах, че идва в правилното време тук. Вярвам, че той ще помогне, ние също сме тук да помагаме, аз съм му казал, че 100% в близко бъдеще може да намери национали от тук", заяви специалистът.

"Имаме много млади и нестандартни футболисти, каквито в България няма. Това е едно качество, което липсва в България и се надявам да сме добър пример за всеки отбор. Казал съм на Кръстаич да започне отначало и вярвам, че ще помага на българския футбол и националния отбор да върви нагоре.

Опитваме се да играем близко до европейския футбол. В Катар имах късмета да се уча и да задавам доста въпроси на Гуардиола, Фъргюсън, Моуриньо и Шави, който по онова време беше футболист. Това се случи посредством Бора Милутинович. Знаете колко голямо име е във футбола. той е мой ментор. Днешният футбол изисква много тичане, много работа и аз вярвам това да е правилната посока за развитието на българския футбол.

Най-качествените футболисти, в моя опит, са тези на Балканите. България има бъдеще. Има доста млади и талантливи футболисти, но трябва постоянство и търпение. За мен, националният отбор на България трябва да бъде между десетте най-добри отбори", допълни още той.

Ето коя стара практика връща Кръстаич в националния отбор

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички