Петев платил с лични средства неустойката си към БФС


Петев платил с лични средства неустойката си към БФС
Снимка: БГНЕС

1306 0

Бившият селекционер на България Ивайло Петев, който преди дни пое националния отбор на Босна и Херцеговина, призна, че е платил с лични средства на БФС, за да прекъсне договора си с тях. Както е известно, той напусна националния отбор през 2016 година, за да поеме хърватския Динамо (Загреб).

"Като треньор на България започнах квалификационния цикъл за Мондиал 2018, но след това пристигна офертата на Динамо, която не можех да откажа. Платих компенсация със собствени пари и пристигнах в Загреб. Не мога да кажа дали това е най-големият ми треньорски провал, но със сигурност е един голям минус", заяви българският треньор пред sportsport.ba.

Според слуховете Петев е платил на БФС сума в размер на 3 месечни заплати или 60 000 лева. Той е дал кеш половината от парите, а остатъка е превел по сметката на БФС на 2 транша до края на 2016 година. Имаше вероятност тази сума да е била поета от новия клуб на наставника - Динамо. 

Бившият наставник на Лудогорец коментира и защо, според него, българският национален отбор продължава да не върви добре. "С националния отбор на България имах добри и лоши резултати. За съжаление нито тогава, нито сега ситуацията е добра. Малко са играчите, които играят в чужбина, и са имали някои по-забележителни роли за своите клубове. Така е от почти 20 години", сподели Петев. А ето защо, според Емил Гъргоров, Лудогорец е уволнил Петев. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички