Бербатов осъди расизма у нас и разкри как ще се справи с него


Бербатов осъди расизма у нас и разкри как ще се справи с него
Снимка: Getty Images

1653 0

Димитър Бербатов говори дълго в интервю пред авторитетния "Sky Sports". Една от темите, които засегна легендарният нападател беше расизмът както у нас, така и в чужбина. 

Той се върна към сцените на националния стадион "Васил Левски" през 2019 г., когато в двубой един срещу друг излязоха България и Англия. Срещата беше белязана от множество расистки прояви, които намериха отзвук в цяла футболна Европа.

“Не беше направено нищо след инцидента, за да се вземат поуки и да се предотвратят подобни случаи отново. Никой не работи за намиране на решение на този проблем, който е основен такъв.

“Расизмът е един от най-големите проблеми не само тук, но и по целия свят. Трябва да се борим с него. Трябва прозрачност и да го ограничим максимално", допълни още той, след което разкри и за решението на проблема, който неговият екип има.

"Говорихме с федерации по света за това как да се справим с този проблем. С образователни програми, забрани за футбол, правене на стадионите по-безопасни. Имаме го в програмата си. Нищо не се прави по този въпрос. Ситуацията е толкова нелепа", каза кавалерът на "Златната обувка".

"Всички се почувствахме засрамени и отвратени, че нещо подобно може да се случи тогава. Расизмът е голям проблем. Оставката на президента на българския футбол беше напълно заслужена, но като по чудо година и половина по-късно той се върна, сякаш нищо не се е случило. Все едно беше на почивка или нещо подобно", завърши той

Ето как Бербатов нападна БФС след решението на Софийския градски съд, че конгресът през март е бил незаконно отменен

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички